dinsdag 2 december 2014

Garnalen in Keralacurry (Vivek Singh - Cinnamon Club)

De staat Kerala in het uiterste zuidwesten van India staat bekend om zijn weelderige keuken, en dit curryrecept van Vivek Singh bevat al het goede van de streek.  Van de scampi tot de volle, pittige tomatensaus is dit recept een moderne variant op een regionale klassieker.

Vivek Singh is een in Londen gevestigde Indiase kok, bekend om zijn innovatieve kijk op de Indiase keuken.  Hij is momenteel kok in drie Indiase restaurants: The Cinnamon Club, Cinnamon Kitchen en Cinnamon Soho.  Verder is hij ook een bekend gezicht op BBC's Saturday Kitchen.  Beslist eentje om te doen als ik nog eens in Londen ben.

Alweer een curry zullen er velen denken.  Inderdaad, maar terug een die totaal anders smaakt.  Ik kan ondertussen wel zeggen dat ik een echte curry-verslaafde ben :) Die smaken, geuren en kleuren ... proef en je zult weten wat ik bedoel!
Ingrediënten:
4 el plantaardige olie (vb. maisolie)
1/2 tl zwarte peperkorrels
1 tl mosterdzaad
1/2 tl fenegriekzaad
10 verse kerrieblaadjes
2 rode uien, gesnipperd
1/2 tl kurkuma (geelwortelpoeder)
1 tl korianderpoeder
2 tl mild chilipoeder
2 tomaten, in kleine stukjes
1 tl zout
20 scampi, gepeld en zonder darmkanaal
4 kokumbessen (of 2 el tamarindepasta)
1,5 dl visbouillon
2 dl kokosmelk
Vivek Singh
Bereiding:
Verhit de olie in een pan en voeg de peperkorrels, het mosterd- en fenegriekzaad toe.  Doe dan de kerrieblaadjes en de ui erbij.  Bak alles goudbruin.

Voeg de kurkuma, het koriander- en chilipoeder, de tomaten en het zout toe.  Bak het geheel tot de tomaten uit elkaar vallen.

Voeg de scampi toe en schep ze 3 - 5 minuten goed doorheen het kruiden-tomatenmengsel.

Roer de kokumbessen en bouillon erdoor en laat alles 2 - 3 minuten sudderen, tot er een romige curry ontstaat.  Serveer deze met rijst en enkele blaadjes koriander.

Terug een erg simpel gerecht dat zeer snel klaar is.  Het is wel een pittige curry.  Je beslist zelf hoe pikant je hem maakt.  Mijn versie is een beetje geler uitgevallen dan Singh zijn versie.  Waarschijnlijk teveel kurkuma gebruikt en misschien moeten er wat meer tomaten in.  De smaak zit in elk geval goed!  'Waar vind ik al die kruiden terug?' hoor ik je al denken.  Bij Delhaize vind je al veel zaken terug.

Burn baby burn!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten