zondag 30 augustus 2015

Umamido - Japanese Noodles

Op Antwerpen Proeft heb ik voor de eerste maal kennis gemaakt met de Japanse keuken van Umamido.  Toen proefde ik er de kimchi pork bun.  Een heel lekker broodje dat voor mij een van de hoogte punten van Antwerpen Proeft was.  En het was meteen ook de aanleiding om Umamido eens te bezoeken om meer dan dat lekkers te proeven.
Umamido heeft 2 vestigingen in Brussel en 2 in Antwerpen.  Wij kozen voor hun locatie op het gezellige Zuid in Antwerpen.  Het restaurant is erg klein en minimalistisch ingericht.  Het bestaat eigenlijk alleen maar uit enkele kleine tafeltjes en een klein keukentje.  Eigenlijk een beetje zoals de gerechten: simpel, snel maar met goeie producten.  Alles wordt zelf bereidt of laten ze overkomen van Japan.

Op de menukaart vind je eerst enkele gerechtjes om te delen.  Wij namen eerst de Gyoza.  Dat is een soort van Japanse ravioli die gevuld is met kip en groenten.  Daarbij kwam soja om te dippen.
Gyoza
Vervolgens namen we de kimchi pork bun.  Normaal is deze ook om te delen, maar omdat het zo lekker is namen we elk een bun :)  De combinatie van het gestoomde broodje met het varkensvlees en de kimchi is figuurlijk en letterlijk om je duimen en vingers bij af te likken.  Lekker!
Kimchi Pork Bun


Dan was het tijd om voor de eerste keer het typische Japanse gerecht 'Ramen' te proeven.  Ramen is een noedelgerecht met bouillon die minstens 24u moet trekken voor dat hij geserveerd kan worden.  Je kan kiezen uit een met miso, varken of een vegetarische versie.  Wij kozen voor de Kara Miso Ramen.  De miso versie, maar dan flink 'spiced up'.  Heerlijke geuren en smaken.  Ik moet wel zeggen dat Ramen erg goed vult.  We waren meer dan voldaan.
Kara Miso Ramen
De prijzen vallen ook erg goed mee.  Van 5€ tot 8€ voor een gedeeld gerechtje en 15€ voor een Ramen.  Voor weinig geld heb je dus een lekkere, gezonde en snelle hap.  Ideaal om eens langs te gaan voor een avondje stappen.
Website 'Umamido'

Antwerpen
Graaf Van Egmontstraat 57 (Antwerpen-Zuid)
Dageraadplaats 6 (Zurenborg)

Brussel
Chaussée de Vleurgat 1 (Flagey)
Sint-Katelijneplein

Geen opmerkingen:

Een reactie posten