woensdag 2 september 2015

Benoit & Bernard Dewitte - De smaak v/d Provence!

Vanwege onze kleine ukkepuk gaan we dit jaar niet naar het buitenland op reis.  We gaan wel eens een weekje naar de Hoge Veluwe, maar we zijn dus afhankelijk van ons Belgisch weertje.  En dat lijkt momenteel niet zo erg mee te werken.  Om toch een beetje het vakantiegevoel te hebben, besloten we om naar de Provence van Vlaanderen te geen.  Namelijk, naar het restaurant van Benoit & Bernard Dewitte.  Het is een van de weinige restaurants waar we elk jaar naartoe gaan omdat het zo goed is.  Hun totale concept klopt.  Alles is zo goed op elkaar afgestemd zodat je echt het gevoel krijgt dat je ergens anders bent.  Voor mij zijn er 3 zaken die het hem echt doen.  Eerst en vooral is er de idyllische tuin.  De tuin is mooi aangelegd met olijfbomen, vijgenbomen, blauwe regen en fruitbomen met lekkere snoepjes aan.  Deze keer hadden we het geluk dat het in de namiddag toch nog een beetje mooi weer werd en dat we in de tuin onze desserts konden nuttigen.  Een moment van echt genieten.

De idyllische tuin.
Het tweede element dat mij naar Zingem doet rijden is het interieur.  Het interieur is sober ingericht, maar door gebruik te maken van natuurelementen geeft het mij toch een warm gevoel.  Probeer zeker een tafeltje aan het raam te bemachtigen.  Op deze manier kan je van de tuin genieten en maakt het je beleving nog zoveel mooier.  Kijk naar de foto hier links onder en je weet onmiddellijk wat ik bedoel.

Het mooie interieur.Ook de gerechten passen zeker in het plaatje.  Deze zijn licht, fris en niet te complex.  Benoit werkt met mooie pure producten en hij steekt veel kleur in de gerechten. Dit maakt dat elk gerecht heerlijk smaakt en een pareltje is.  Bernard moet zeker niet onderdoen voor zijn broer.  Hij ontvangt iedereen op een aangename wijze, staat steeds klaar voor een babbeltje en geeft bij de wijnen een mooie uitleg.

De amuses.


De 7-gangen menu.

West-Vlaams rood rund / oester / rode biet


Prei / geitenkaas / truffel


Mossel / courgette / dropkruid

Kabeljauw / spitskool / sechuan

Parelhoen / mosterd / witlof / old groendal


Banaan / ananas . jasmijn

Witte chocolade / komkommer / yoghurt


Extra gang: kaas


Afsluiter


Benoit en Bernard Dewitte zijn een gouden tandem en zij hebben een fantastisch restaurant/concept.  Iets dat niet alleen door mij gesmaakt wordt want op een woensdagmiddag zat het restaurant helemaal vol.  Mooi voor een weekdag.  Als vrienden mij een adresje vragen om te gaan eten dan geef ik altijd dit door en achteraf zijn ze steeds overdondert door het lekkere eten en de sfeer.  Een topper in de streek!

Benoit & Bernard Dewitte
Beertegemstraat 52
9750 Zingem
Website 'Benoit & Bernard Dewitte'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten