dinsdag 14 juli 2015

Pure C - Nog steeds mijn absolute nr 1!

Terwijl de Katholieken jaarlijks naar Lourdes trekken en de Moslims jaarlijks naar Mekka; zo ga ik jaarlijks naar Cadzand.  Meer bepaald naar de openbaring van Pure C.  Je kan het eigenlijk een beetje vergelijken met een geloof.  Pure C als een witte tempel die midden in de duinen ligt, Syrco de God en zijn gerechten/menu als de bijbel :) Niet dat ik gelovig ben, maar het is wel een passende vergelijking.  En misschien is 'genieten van het leven' wel mijn geloof.

Door de vele wegenwerken en een ongeval duurde onze trip naar Cadzand langer dan voorzien en gingen we ons afgesproken uur nooit halen.  Beleefd even verwittigd en het was geen probleem dat we even later gingen zijn.  Daar aangekomen, kregen we een hartelijk ontvangst dat al mijn stress meteen deed verdwijnen.  We kregen een tafeltje aan het venster waardoor we een mooi zicht hadden op de Noordzee.  Mooier kan je niet zitten.
We lieten ons meteen verrassen door een cocktail op basis van sake en exotische smaken.  Daarbij kregen we enkele amuses die meteen de gastronomische trip startte.  Bij de eerste amuse werd ik al meteen betoverd.  Die smaken ... zuur ... zilt ... exotisch ... zijn zo typerend voor Pure C.  Zelfs als zou ik niet weten waar ik ben, dan zou ik de gerechten van Syrco er nog zo kunnen uithalen.Wortel - Foie Gras - Kamille
Pizzadeeg met Sardine - Artisjok - Sinaasappel
Kwark - Tarwegras - Selder
Wat leuk is, is dat de koks sommige gerechten zelf aan tafel komen presenteren.  Dit was het geval met de derde amuse: Een brioche met Oosterschelde paling en salie.
Oosterschelde paling - Brioche - Salie
Oosterschelde paling - Brioche - Salie
En als laatste amuse kregen we een klassieker van het huis: een broodje Pure C.
Broodje Pure C
De eerste lezingen waren gedaan, het altaar werd ingedekt met een Italiaanse witte wijn, een Zeeuwse vlegel, een algenbroodje, boter van algen, roomboter van Normandië, peper en poeder van algen ter vervanging van zout.  Ik denk dat Jezus zijn tafel er zo rijkelijk niet zal uitgezien hebben :)

Nu konden we beginnen aan het echte feest en de eerste gang werd al meteen ingezet door the man himself, Syrco.  Hij serveerde ons een samenspel van roodbaars en een scheermesje.  Deze werden vergezeld van dragon, komkommer, veldsla en een heerlijke dashi.
Roodbaars - Scheermes - Dragon - Komkommer - Kropsla - Dashi
Bij de 2de gang kregen we twee creaties van haring.
Haring - Biet - Spelt - Meidoornbloesem

Bij Pure C kan je kiezen voor een 6- of 8-gangen menu.  Wij gingen natuurlijk all the way want de Noordzeekrab konden we onmogelijk langs de kant laten liggen.  Het was een creatie van Noordzeekrab, tomaat, courgette en citroen.  En daarbij kwam nog een cappuccino van Noordzeekrab.
Noordzeekrab - Tomaat - Courgette - Citroen
Cappuccino van Noordzeekrab
De volgende gang werd omschreven als "Garden Treasures".  We kregen een houten bord met daarop 5 lepelgerechtjes.  Daarbij brachten ze nog een vaasje met kruiden waar een briefje, met de beschrijving van de schatten van de tuin, bij zat.
Garden Treasures


Summer Savory - Tofu - Kimchi - Taotjo
Elderflower - Strawberry - Goatcheese
Mustard Frisee - Green Asparagus - Seeds
Japanese Mountain Parsley - Turnips - Sour Cream
Indian Cress - Quinoa - Sweet Onion
De 5de gang was de Schelvis met knoflook, venkel, slakken en champignon.
Schelvis - Knoflook - Venkel - Slakken - Champignons
Schelvis - Knoflook - Venkel - Slakken - Champignons
Na dit gerecht kwamen ze messen van Florentine Kitchen Knives inleggen en dan weet je dat er een lekker stukje vlees op komst is.  Men kwam een gerookt stukje lam pré-salé presenteren en de geur alleen al deed mij watertanden.  Het ziltige stukje lam kreeg op het bord het gezelschap van ziltige takjes en algen.  HEMELS!


Lam Pré-Salé - Ziltige Takjes - Algen
Het menu afsluiten deden we met twee desserts.  Het eerste was een creatie van rabarber met schapenyoghurt, viool en kardemom.
Rabarber - Schapenyoghurt - Viool - Kardemom
Rabarber - Schapenyoghurt - Viool - Kardemom
Het laatste dessert stond omschreven als "Memory of Happiness".  Iets dat mij bekend in de oren klonk en mij deed terug denken aan mijn laatste bezoek.  De vorige keer stond dit dessert ook op de menukaart.  Het is een dessert dat Syrco doet terug denken aan zijn grootmoeder.  Deze maakte voor hem altijd een avocado-bereiding klaar.  Speciaal daarvoor heeft hij een dessert ontworpen.  Deze hadden we de vorige keer al gegeten, maar nu had hij terug een andere twist gegeven aan het dessert.  Een creatie van avocado, koffiecrumble en citrus.
Memory of Happiness 2014

Memory of Happiness 2015
Wat de middag helemaal compleet maakte was de aanwezigheid van de zon.  Het was heel aangenaam weer en daarom besloten we om onze koffie en GT op het terras te nuttigen.  Genietend van de zonnestralen kregen we nog een laatste lading aan lekkernijen.
Mignardises
Ferdinand's Saar Dry Gin
Wie Pure C een beetje volgt weet dat ze tijdens hun verlof telkens een beetje verbouwen.  Als je Pure C binnenkomt merk je al meteen de grootste verandering op: de keuken is serieus uitgebreid met een ruimte waar de gerechten gedresseerd worden en deze keuken is volledig open.  Ook de inhammetjes waar je met 2 kan tafelen zijn aangepast.  En de ruimte waar je de "Bar Bites" kon nuttigen is verdwenen en restaurant gedeelte geworden.  En dat is nog niet alles.  Syrco gaf nog mee dat er nog veel gaat veranderen.  Met het volgende verlof gaat de bar een andere plaats krijgen, gaat het dak en de vloer eruit en worden de ramen één geheel (zonder raamkozijnen) zodat men nog meer één kan worden met de natuur, de duinen, de Noordzee ... nog meer Pure C.  Pure C 2.0 is opkomst!
Open keuken
Open Keuken
Aangepaste inhammetjes
"Bar Bites"-gedeelte is restaurant geworden
Bar krijgt een andere plaats
Pure C is meer dan alleen maar lekker eten ... dat is een concept, één geheel, een trip.  De hartelijke bediening, het interieur, het terras, de muziek, de natuur, de gerechtjes, ... dat is een hele belevenis.  Ik heb deze middag heerlijk kunnen genieten ... het gaf mij een echt vakantiegevoel ... ik waande mij echt op een stukje eiland ergens ver weg.  En daarom Syrco, ben jij mijn favoriet.  Wie zoiets kan brengen is een echte held!
Photo of Syrco's Facebook

Website Pure C
Boulevard de Wielingen 49
4506 Jk Cadzand-Bad

Review "Pure C 2014"

Website The Jane
Paradeplein 1
2018 Antwerpen

Review "The Jane 2014"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten