zaterdag 12 september 2015

La Fattoria - Italiaanse wijnclub

Enkele jaren geleden werden we door enkele vrienden uitgenodigd om eens mee te gaan naar La Fattoria, een Italiaanse wijnclub.  Tot dan waren we enkel maar in aanraking gekomen met Franse wijnen.  Een Italiaanse wijn hadden toen nog niet gedronken.  We waren eenmaal meegeweest en we waren direct verkocht!  Die geuren, die smaken ... waren zo verschillend met Franse wijnen.  We maakten ons meteen lid van de club en vandaag zijn wij het die onze vrienden meenemen naar de club.  Elk zijn smaak, maar voor ons gaat er toch niets boven een Italiaanse wijn.  Daarom dat we ook trouwe bezoekers zijn van de wijnclub La Fattoria.
La Fattoria is steeds open op vrijdag (14u - 18u) en zaterdag (11u - 18u).  Dan kan je steeds langsgaan om een wijntje te proeven.  Je wordt dan altijd warm ontvangen door Marc en Tiny.  Twee levensgenieters die je met veel plezier meenemen in de Italiaanse wijngaarden.
Marc
TinyNaast de wekelijkse openingsdagen, organiseren ze enkele keren per jaar een wijndegustatie.  Leden kunnen er gratis aan deelnemen, niet-leden dienen een kleine bijdrage te betalen.
Primavera wijndegustatie 27 juni
Primavera wijndegustatie 27 juni

Eenmaal per jaar is er een topwijndegustatie waarbij je de duurdere wijnen kan proeven.  Deze proeverij heeft steeds plaats in de idyllische tuin van Marc en Tiny.  Deze degustatie is betalend, maar daarvoor krijg je mooie wijntjes en lekkere hapjes uit de trattoria in de plaats.  De volgende topwijndegustatie is op zaterdag 26 (19u - 24u) en zondag 27 (16u - 21u) september.  Inschrijven kan op de volgende LINK.  Op de degustaties is het steeds gezellig om te vertoeven.  Rustig een wijntje drinken, antipasti, een praatje slaan met mede levensgenieters ... het Italiaanse leven.

Topwijndegustatie - Photo by La Fattoria
Topwijndegustatie - Photo by La Fattoria


Topwijndegustatie - Photo by La Fattoria
Topwijndegustatie trattoria - Photo by La Fattoria
Heb je na al die Italiaanse wijn zin gekregen om zelf eens naar Italië te gaan?  Dan kan je ook bij Marc en Tiny terecht: Club Italia.  Zij staan je bij met adresjes van mooie vakantieverblijven en lekkere restaurants.  Ook organiseren ze op regelmatig groepsreizen naar Dolce Italia.

Als je houdt van lekker eten en drinken, kom dan zeker eens naar een degustatie om te genieten van enkele lekkere wijnen.  Er is zoveel variatie in de Italiaanse wijnen, dat je zeker en vast een wijntje vindt naar jouw gading en dat je met enkele kistjes wijn naar huis gaat.
La Fattoria
Pont-Noord 2
9840 Zevergem
Website 'La Fattoria'
Website 'Club Italia'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten