zaterdag 29 november 2014

Weckpotje met gerookte coquilles

Het is eind november, de feestdagen komen eraan ... dus wordt het al eens tijd om aan een menu te beginnen denken.  Deze avond heb ik gerookte coquilles in een weckpotje uitgeprobeerd.  Dit gerechtje kun je maken als aperitiefhapje of als voorgerecht.  Het aantal champignons en coquilles hangt af van je keuze (aperitiefhapje of voorgerecht).  Het is iets dat gemakkelijk en snel te bereiden is.  Door de coquille lichtjes te roken creëer je aan tafel nog een mooi effect en heerlijke aroma's.  Je hebt er wel weckpotjes voor nodig maar deze vind je gemakkelijk terug in de winkels (vb. Blokker) en ze kosten niet veel.  Deze potjes presenteren mooi en je kan ze ook nog gebruiken voor andere hapjes, soepjes of desserts.
Ingrediënten (4 personen):
Champignons
Coquilles
4 takjes gedroogde tijm
1 teentje knoflook, gesnipperd
2 el peterselie, gehakt
olijfolie
peper
zout
4 weckpotjes
Bereiding:
Snij de champignons in miniblokjes.  Bak ze samen met de knoflook in olijfolie, op hoog vuur.  Roer er de peterselie door en breng op smaak met peper en zout.  Vul de glaasjes met een bodempje champignons.
Bestrijk de coquilles met olijfolie en gril ze kort.  Kruid met peper en zout.  Leg in elk glaasje een of twee coquilles en leg er een takje gedroogde tijm bij.
Steek net voor het serveren het takje tijm in brand en sluit het weckpotje.  De vlam zal doven en er ontstaat rook.

Serveer de glaasjes met het deksel erop en neem aan tafel het deksel weg.
Bron: Libelle Lekker

Geen opmerkingen:

Een reactie posten