zaterdag 8 november 2014

Renard: Hunting Days

In onze familie is het al een echte traditie geworden.  Elk jaar komen we met de familie samen op het wildfestival (Hunting Days) van restaurant Renard.  We komen er graag naartoe omdat we eerst en vooral echte wildliefhebbers zijn en omdat het restaurant altijd prachtig gedecoreerd is.  Elk jaar proberen ze de decoratie anders te doen en dit jaar was het restaurant terug prachtig ingericht.  Alleen daarvoor zou je al naar het wildfestival gaan.  Het aperitief mochten we nuttigen in een geïmproviseerde 'stal' die gemaakt was van boomstammen, balen stro en andere natuurlijke materialen.  Als aperitiefhapjes kregen we een toast met wildpate, een mousse van wild en een kroketje van wilde zalm met dillemayonaise.

Na het aperitief mochten via de mooie inkomhal plaatsnemen in het restaurant.  Het restaurant baadde in de herfstmaterialen en -kleuren.  Het is precies of je midden in het bos zit te dineren.  Een mooie en ideale setting voor een gastronomisch wildmenu.Het eerste gerecht was een zeebaars die op zoutsteen gebakken was en die vergezeld werd door quinoa, paprika, lente ui, wakamé en mosseltjes.  De zeebaars smaakte mooi zout dankzij de zoutsteen en hij ging mooi samen met de quinoa.  Mijn eerste ervaring met de zoutsteen en ik moet zeggen dat dit toch wel een meerwaarde heeft.
Zeebaars op zoutsteen gebakken - quinoa - paprika - lente ui - wakamé - mosseltjes
 Bij het tweede gerecht begon het wildmenu pas echt.  We kregen gerookt en gezouten everzwijn en daarover werd een heerlijke bouillon van bospaddenstoelen gegoten.
Bouillon van bospaddenstoelen - gerookt en gezouten everzwijn
Bouillon van bospaddenstoelen - gerookt en gezouten everzwijn
 Vervolgens kregen we een stoofpotje van hazenbil en een toast met ganzenlever.  Het potje was rijkelijk gevuld met hazenbil.  Daar waren ze absoluut niet gierig mee geweest.  En ik moet zeggen dat het stoofpotje echt vol zat met heerlijke smaken.  Goed bereid!
Stoofpotje van hazenbil - krokant van ganzenlever
 Als hoofdgerecht stond er fazant op het menu.  Deze was op het karkas gebraden en smaakte lichtjes pittig.  Er werd een crème van knolselder, een chutney van lotusvrucht en beukenzwammetjes bij geserveerd.  Men had goed smaak gestoken in de knolselder (dus niet enkel gekookt in water).  De chutney zorgde voor een zoete toets.  De beukenzwammetjes gaven het wild een mooie ondersteuning.  Een mooie afsluiter van het hoofdstuk 'wild' van het menu.
fazant op karkas gebraden - knolselder crème - beukenzwam - chutney van lotusvrucht
Na het hoofdgerecht moesten we naar buiten gaan om een kaasbordje en het dessert te nuttigen.  Daar hadden ze een tent opgezet en ook deze was prachtig gedecoreerd met herfsttinten.  Het dessert was een flensje geflambeerd met calvados, appel en vanille-ijs.  Buiten was er ook nog een bar waar je nog een koffie, Irish coffee, Jack Daniels Honey, 43 of Jägermeister kon drinken.
Het wildfestival was terug een hele belevenis.  Nogmaals, het decor en wild zorgden ervoor dat het een gezellige, gastronomische avond was.  Dit was al onze zesde maal en ik weet zeker dat we volgend jaar terugkomen voor onze zevende keer :) Als je een liefhebber bent van wild, dan is dit een absolute aanrader!  En ook al ben je minder te vinden voor wild, kom dan gewoon voor het decor en de gezelligheid.  Je zult een geweldige avond beleven en je zal het je zeker niet beklagen.  Wees er wel op tijd bij want deze avonden zijn steeds snel volgeboekt.
Check ook de editie van vorig jaar: Wildfestival 2013
Website Renard

Geen opmerkingen:

Een reactie posten