zaterdag 27 december 2014

Soepje van garnalen met paddenstoelen en sint-jakobsschelpen (Jan Tournier)

Cuchara met Jan Tournier staat bovenaan mijn lijstje van te bezoeken restaurants in 2015.  Daarom was ik op de website van Njam eens naar de receptjes van Jan Tournier gaan kijken.  Ik was opzoek naar een voorgerecht voor eventueel op Oudejaarsavond te maken en dat heb ik ook gevonden.  Het is een soepje van garnalen met paddenstoelen en sint-jakobsschelpen geworden.  Heel lekker en zeer gemakkelijk om te maken.  Voor mijn zwangere echtgenoot heb ik de sint-jakobsschelpen eerst een klein beetje aangebakken zodat ze niet meer rauw waren.  Voor de mensen die nog inspiratie zoeken voor de feesten: doen!
Ingrediënten:
200g ongepelde grijze garnalen
6 sint-jakobsschelpen
1/4 bussel lente-ui
1 teentje look
500g paddenstoelen
1 klontje boter
bieslook - kervel
peper - zout
Bereiding:
Mix de ongepelde garnalen grof in de blender en doe ze in een steelpan. Zet onder met water en laat 20 minuutjes koken op een zacht vuurtje.

Haal de sint-jakobsvruchten uit hun schelp en spoel ze even in koud water. Snij ze in dunne plakjes en schik ze mooi op de borden.

Snij de lente-ui en  de bieslook fijn.  Plet een teentje look.
 
Verhit een pan met een scheutje olijfolie op het vuu en bak hier de paddenstoelen in.  Doe er de lente-ui, bieslook en de look bij. Kruid met peper en zout. Voeg op het einde een klein klontje boter toe en meng onder de paddenstoelen.

Zeef de garnalenbouillon en laat nog even verder inkoken op  het vuur.
Schik de paddenstoelen mooi op de carpaccio van coquilles. Giet er een lepel van de hete bouillon over en werk af met wat fijngesneden lente-ui en kervel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten