zaterdag 30 november 2013

Pompoensoep met geitenkaas en Zwarte Woudham

Deze tijd van het jaar maakt iedereen wel eens pompoensoep.  Je hebt vele recepten, maar ik heb het recept van Jeroen Meus gebruikt omdat het met de geitenkaas toch eens iets anders is.  Het is een mooie dikke soep die heerlijk naar pompoen smaakt.  Logisch zou je toch denken als je pompoensoep eet, maar ik heb al veel soep gegeten waarbij je echt niet kan raden welke soep het juist is of dat de soep naar iets gans anders smaakt dan haar naam zou laten vermoeden.  Op het einde smaak je de geitenkaas en dit geeft iets krachtigs aan de soep.  En de Zwarte Woudham maakt het helemaal af.  Het is een soep die wel eens kans maakt om op het Kerstmenu te komen.


Ingrediënten (voor 4 personen):
1/2 middelgrote pompoen.
200g verse geitenkaas
3 sneetjes Zwarte Woudham
3 uien
3 stengels groene selder
2 wortels
1 teentje look
1 kardemompeultje
3l kippenbouillon
1 scheutje olijfolie
1 klontje boter
verse laurier (voor het bouquet garni)
verse tijm (voor het bouquet garni)

Bereiding:
  • Schil de pompoen en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
     
  • Snij de uien, de groene selder en de wortelen grof.
     
  • Pel de look.
     
  • Smelt een klont boter met een scheut olijfolie in een pot.
     
  • Stoof alle groenten samen met de onversneden look op een matig vuur.
     
  • Pel het kardamompeultje en kneus het zaad. Voeg dit toe aan de pot met groenten.
     
  • Laat alles enkele minuten stoven en giet er vervolgens de kippenbouillon bij. Voeg ook het bouquet garni toe. Laat alles een uurtje rustig sudderen.
     
  • Vis het bouquet garni uit de soep. Zo je wil, schep je ook de look uit de soep.
     
  • Voeg de geitenkaas toe en mix de soep fijn.
     
  • Snij de Zwarte Woudham in fijne reepjes.
     
  • Tip: Zeef de soep voor een fijner resultaat.
  • Schep de soep in het bord en strooi er snippers ham over.
Video Pompoensoep

Smakelijk en laat deze soep je maar goed verwarmen in deze koude periode.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten