maandag 14 juli 2014

Ellis Gourmet Burger

Hamburgers vind je overal.  Vroeger kon je deze alleen maar vinden bij de Mc Donalds, Quick of bij de frituur.  De laatste jaren schieten er overal restaurants uit de grond die de hamburger naar een hoger niveau brengen.  Een van de ketens waar ik al enkele malen ben gaan eten is Ellis Gourmet Burger.  In 2011 openden 6 foodies hun eerste hamburger restaurant en vandaag hebben ze al 7 vestigingen in België en zijn ze van plan om binnenkort 2 vestigingen in Nederland te openen.  In hun restaurant kan je op de muren de geschiedenis van de hamburger volgen en Ellis verwijst trouwens naar Ellis Island in New York, waar de hamburger Amerika binnenkwam.

De laatste locatie die we hebben aangedaan was de vestiging aan de Keyserlei in Antwerpen.


Enkele maanden geleden stond Ellis truck op Antwerpen Proeft en daar had ik nog maar eens mijn favoriete hamburger gegeten: The Bollywood Delight.  Dit is een hamburger met gemarineerde kip, yoghurt-muntsaus, mango en chutney.  Een beet in deze hamburger en je proeft gans India in je mond.  Een ongelooflijke bom van smaken.

Photo by EGB
Daarom koos ik deze keer voor de Guaco-Waco Lamb en de Red Star Line Burger.  Mijn wederhelft had de Trio Mini Burgers gekozen.  Dit zijn 3 kleine hamburgertjes: een Classic, een Funky Chicken en een Guaco-Waco Lamb hamburger.
Photo by EGB
De Guaco-Waco Lamb is een hamburger met een lekker stukje lam, guacomole, sla, verse koriander, rode ui en zoete chilisaus.  Terug heel veel lekkere smaken bij elkaar.  Als je erin bijt proef je eerst het zoete en dan 'BAM' het pikante :)  Heerlijk!
Mijn tweede hamburger is enkel te verkrijgen in de vestigingen in Antwerpen: de Red Star Line Burger.  Deze hamburger is genoemd naar de boot die de mensen vroeger van Europa naar Amerika bracht.  De hamburger bestaat uit gehakt met kleine stukjes Filet d'Anvers erin verwerkt, een siroop van ingekookt De Koninck-bier, een dressing van gebakken ui, champignons, tomaat en dragonmayonaise.
Photo by EGB
Bij Ellis Gourmet Burger werken ze geregeld samen met sterrenchefs zoals bijvoorbeeld Wouter Keersmaekers.  Slager Hendrik Dierendonck heeft er zijn eigen hamburger: de Meatlover.  Deze bestaat uit 100% "West Vlaams Rood Rund" rundergehakt.  Een puur genot.  Er is nu zelf een pop-up restaurant in het atelier van Dierendonck (Nieuwpoort) waar je zijn Meatlover kan proeven (10/07/14 - 25/08/14).
Bij Ellis word er regelmatig ook een Guerilla georganiseerd.  Dan staan er 2 sterrenchefs centraal die elk een hamburger klaarmaken en strijden om de beste hamburger.
1st edtion (25/04/13) - Nick Bril (Oud Sluis/The Jane) vs Viki Geunes ('t Zilte)
2nd edition (14/10/13) - Frederik Boussy (Cuines 33) vs Wouter Keersmaekers (De Schone van Boskoop)
3rd ediition (19/05/14) - Koen Verjans (Innesto) vs Bart De Poorter (De Pastorale)

Bij Ellis krijg je dus geen ordinary burger, maar een hamburger die naar een hoger niveau is gebracht.  Echt iets voor foodies, mensen die iets meer zoeken dan een gewone hamburger.  Met zijn 7 vestigingen in Vlaanderen is er nu dus steeds een Ellis in je buurt.  Spring dus gerust eens binnen, proef en ervaar hoe anders een hamburger kan zijn.

Ellis Gourmet Burger

Vestigingen:
Antwerpen - De keyserlei 21
Antwerpen - Sint-Aldegondiskaai 52-54
Brugge - Simon Stevinplein 14
Brussel - Sint-Katelijneplein 4
Knokke-Heist - Zeedijk 556 (Albertstrand)
Gent - Korenmarkt 12
Maasmechelen Village - Zetellaan 100

Binnenkort ook in Amsterdam en Rotterdam.

Website 'Ellis Gourmet Burger'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten