maandag 2 mei 2016

Hierbas de las Dunas by Syrco Bakker

Wie al in Pure C is geweest, weet dat je daar niet gaat om enkel te eten.  Maar dat je daar gaat voor een hele belevenis.  De heerlijke gerechten van Syrco, de sfeer, het witte interieur, het uitzicht op de duinen en de Noordzee zorgen er voor dat je een fantastisch moment beleeft in Pure C.  Een vakantiegevoel, de wereld even ontvluchten, genieten, ...  Als je weet dat Syrco een zeer creatieve geest heeft en altijd vernieuwend is, dan verwondert het je zeker niet dat hij terug met een nieuw project bezig is.  Hierbas de las Dunas.
Photo by hierbasdelasdunas.com
Ibiza is altijd al een inspiratiebron geweest voor Syrco.  En daar heeft hij ook de inspiratie gevonden om een eigen likeur te creëren.  Hierbas de las Dunas is een likeur die gemaakt is met achttien soorten kruiden, bloemen en planten uit de duinen van Cadzand.  Normaal is een distillaat gemaakt met gedroogde kruiden.  Maar zoals Syrco in de keuken steeds met verse kruiden werkt, wou hij dit ook doen voor dit distillaat.  Zeevenkel, duindoornbes, roos van rozebottel, vlierbloesem, wilde rucola, ... zorgen er voor de zilte-zoete smaak van Hierbas de las Dunas.  Het likeur is goed voor de spijsvertering en is daarom ook uitermate geschikt als aperitief of digestief.
Hierbas de las Dunas kan je 'On the Rocks' drinken, met tonic of in een cocktail.  Ikzelf heb al eens de Pisco Sour variant gemaakt en deze was mij zeer goed bevallen.  Op de site vind je nog tal van andere cocktails waarin Hierbas perfect tot zijn recht komt.
Hierbas de las Dunas is al enkele maanden oud en kan je verkrijgen in enkele speciaalzaken en restaurants.  In het culinaire wereldje is het likeur dus al een tijdje gekend.  Maar om het toch nog wat meer naambekendheid te geven, was er vandaag een persvoorstelling in Antwerpen en Amsterdam.  De locatie in Antwerpen was de hippe conceptstore St Vincents.  St Vincents is gehuisvest in een oude drukkerij en dit vormde dus de ideale plaats om het likeur voor te stellen.

Syrco gaf een korte uitleg rond het ontstaan en maken van HdlD en daarna volgde het promofilmpje 'Life at 120 BPM' van HdlD.  Na de presentatie maakten we kennis met al de mogelijkheden die HdlD biedt.  De BLEND brothers zorgden voor een passend drankje en hapje:
* Cocktail met Hierbas de las Dunas, cava en yuzu.
* Zeeuwse oester met granité van Hierbas de las Dunas en wakatai.
* Witte asperges, tuinbonen en verveine.
BLEND
BLEND
Hierbas de las Dunas - cava - yuzu
Zeeuwse oester - granité Herbas de las Dunas - wakatai
Witte asperges - tuinbonen - verveine
Syrco heeft met dit likeur terug een fantastische product gecreëerd.  Een ode aan al wat de duinen te bieden hebben!  Met de zomer op komst ben ik ervan overtuigd dat dit likeurtje op veel zonnige terrasjes zal opduiken.  Op het leven ...
Website 'Hierbas de las Dunas'
Facebook 'Hierbas de las Dunas'
Website 'Syrco Bakker'
Facebook 'Syrco Bakker'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten