woensdag 27 april 2016

Uncle Babe's Burger Bar

EllisJackPaul's BoutiqueJillesUncle Babe's Burger Bar, ... Met al deze burger restaurants, kan je in Gent al bijna spreken van een echte 'burgeroorlog'.  Om de concurrentie aan te gaan met al die restaurants, moet je dus al origineel en met goede producten uit de hoek komen.  En dit heeft Uncle Babe's Burger Bar goed begrepen.  Naast heerlijke hamburgers, serveren zij ook cocktails en American craft beer.  De wachtenden op het gezellige bankje buiten toont aan dat dit een combinatie is die de Gentenaar wel weet te smaken.
Het restaurant baadt in gouden en koperen tinten die je een warm en cosy gevoel geven.  Het restaurant heeft maar een paar tafeltjes.  En als deze bezet zijn dan kan je op de ijzeren krukken aan de bar wachten tot er een tafeltje vrij komt.
Photo by Uncle Babe's Burger Bar
Photo by Uncle Babe's Burger Bar
Aan de muur hangt het menu met daarop enkele klassieke burgers, salades en extra sides.  We begonnen de avond met een portie huisgemaakte chips en salsa.  Naast de burgers op de kaart, hebben ze ook steeds een burger van de week die ze aan tafel komen voorstellen.  Burger van de week was deze keer 'South of the Border'.  Een krokant broodje met zaadjes, lekker stukje vlees, slaatje van rode kool, salsa, Jalapeno en koriander.  Een zeer lekkere burger met heerlijke smaken!  Eentje die de concurrentie met de andere restaurants zeker aan kan.  De burger werd ook nog eens vergezeld van potato wedges.  Wie wil, kan de burger nog zelf voorzien van de homemade ketchup en mayo die op de tafeltjes staat.


'South of the Border'
We waren hier niet alleen voor de burgers, maar ook voor de pareltjes die uit de handen van Jurgen Nobels komen.  De mooie omschrijvingen op de kaart hebben ons alvast verleidt om er van enkele te genieten.

'Barrel-Aged Clarified Daiquiri'
'Amarillo Armadillo'

'Chernobyl Sour' - 'Le Coeur Vert'
Met de burger zaten we eigenlijk al goed vol, maar de 'goesting' overtuigde ons om nog een dessertje te nemen.  Vrouwlief nam een chocoladebommetje met kleine stukjes chocolade in de taart.  Aan mijn zijde kwam een kaastaart op een bodem van speculoos.

Naast cocktails, hebben ze ook een mooie bierkaart met Amerikaanse ambachtelijke biertjes waarvan ik een amber van Rogue heb geproefd.

Moest er in Gent echt een 'burgeroorlog' zijn dan zou UBBB deze op zijn dooie gemakje winnen.  Naast de smaakvolle hamburgers, wordt er hier ook flink gescoord met de cocktails en bieren.  Een toppertje in burgerland!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten