dinsdag 26 mei 2015

Moscow Mule by Manuel Wouters (The Art of Making Cocktails)

Op de zomer is het nog even wachten.  We moeten het voorlopig stellen met enkele zonnestralen.  Maar elke keer ik de zon zie probeer ik er al van te genieten.  En hoe kan je dat beter dan met een frisse cocktail.  Een van mijn favorieten is de Moscow Mule.  Vodka, limoen en het gemberbier zijn de hoofdingrediënten van deze cocktail en ze zorgen dat deze lekker fris en zurig is.  Ideaal dus voor op een warme zomerdag.  Is hij te zuur voor jou?  Dan kan kan je er nog altijd een koffielepel rietsuiker bij doen.  Voor deze cocktail heb ik het recept gevolgd van Manuel Wouters, bekend van zijn cocktailbar Sips en Njam!
Story:
Wat doen een stel vrienden-zakenmannen wanneer ze iets gaan drinken?  Praten over vrouwen, business, auto's?  Ja, ook, maar in het geval van Jogn G. Martin, John Morgan en Rudolph Kunett leidde dat tot de uitvinding van een nieuwe cocktail.  De drie mannen (alle drie hoge pieten in de drankenbusiness) besloten om tijdens het nuttigen van een vodka hun drankje wat meer smaak te geven.  Morgan had net een lading gemberbier ingevoerd en zijn twee vrienden vroegen zich af wat er zou gebeuren als ze wat gemberbier en limoen aan hun vodka zouden toevoegen.  The proof of the cake is the eating, wordt gezegd.  ze begonnen wat te mixaen, voegden limoensap toe, extra ijs en dronken ... het resultaat?  Een nieuwe cocktail: de Moscow Mule.  Een jaar later, in 1942, behoorde de Mule tot de populairste cocktails in de VS.
Benodigdheden:
Dubbel collinglas
Maatbeker
Cocktaillepel
Rietje

Ingrediënten:
5cl Grey Goose vodka
2cl limoensap
1 limoen
10-tal ijsblokjes
1 flesje gemberbier

Garnituur:
1/2 uitgeperste schil van een limoen
Citroengras
Bereiding:
Giet de vodka en het limoensap in het collinglas;

Snijd de limoen in partjes, knijp ze uit en doe ze in het glas.

Vul het glas met ijsblokjes.

Voeg het gemberbier toe.

Roer even en voeg een 1/2 uitgeperste limoen toe als garnituur, dit geeft een heerlijk citrusaroma tijdens het drinken.

Snijd het citroengras overlangs en gebruik het als roerstaafje.

Serveer met een rietje.

SIPS - Cocktails & Mocktails
Gillisplaats 8
2000 Antwerpen
http://www.sips-cocktails.com/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten