zondag 28 september 2014

Une Maison à la Campagne (Durbuy)

We waren normaal van plan om tijdens ons verlof te gaan kamperen in de Ardennen.  Door het slechte weer is dit helaas niet doorgegaan.  Om dit in te halen besloten we om afgelopen weekend nog eens af te zakken naar de Ardennen.  Deze keer hebben we de tent ingeruild voor een gîte: Une Maison à la Campagne in Durbuy.  Ik had deze gîte al een tijdje opgemerkt en dit weekend konden we er eindelijk eens verblijven.

De reden waarom ik deze gîte had opgemerkt is omdat deze zeer mooi was ingericht en vanwege de goede prijs.  Une Maison à la Campagne wordt uitgebaat door Sandrine Lamaire; een zeer vriendelijke mevrouw die ook nog heel goed Nederlands praat.  Er zijn 3 gîtes.  Twee voor 2 personen en één voor 4 personen.  In onze gîte bevond zich op het gelijkvloers het aanrecht met een tafeltje en een knusse zithoek.

Via een trap in de vorm van een boom kom je op het eerste verdiep.  Daar vind je een bed (dat heel goed lag), een kleine kleerkast, een regendouche, een houten lavabo en via een deurtje kwam je in het toilet terecht.  De gîte was in gericht met hout en veel Afrikaanse attributen.  Het gaf ons het gevoel van in een boomhut te wonen :) De oppervlakte is wel klein, maar voor 2 personen gedurende een weekend is dit meer dan voldoende.


Via de slaapkamer kom je in de tuin terecht waar twee ligzetels, een tafel, stoelen en een bbq op het terras staan.  De tuin is heel groot dus leuk voor de spelende kinderen of om in de ligzetels te genieten van het zonnetje.

Bij de recensies op Booking.com had ik gelezen dat je 's morgens ook een ontbijt kon krijgen voor amper 8€/persoon.  Voor dat geld kan je niet sukkelen dus hadden we dit zeker gereserveerd.  's Morgens kwam de eigenares een ontbijtmand afzetten gevuld met allerlei lekkers: Ardeense ham, salami, vers geperst fruitsap, ontbijtgranen, pannenkoekjes met appels, ontbijtkoeken, pistolets, ...

Ontbijt dag 1
Ontbijt dag 2
En als of dit nog niet genoeg was dan krijg je dit mooi uitzicht er nog gratis bovenop.  Wakker worden met zo'n uitzicht is onbetaalbaar.  Om dan maar te zwijgen van de betoverende sterrenhemel 's nachts.  Daar kan je in Vlaanderen alleen maar van dromen.

De prijs valt ook goed mee.  Wij betaalden 140€ voor 2 nachten (+10€ opkuis).  Een heel goede prijs dus.  Dit weekend hadden we nog het geluk dat we goed weer hadden, dus heeft het ons verblijf nog zoveel beter gemaakt.  Iets negatiefs kan ik echt niet zeggen.  Dit verblijf is een echte aanrader en een ideale uitvalbasis om Durbuy eens te bezoeken.Une Maison à la Campagne
Grand Houmart 29
6941 Durbuy
Tel: 086/400874
GSM: 0478/295398
info@unemaisonalacampagne.be
Website

Geen opmerkingen:

Een reactie posten