vrijdag 22 augustus 2014

Kalmerende, groene soep (Eten als Medicijn)

Het is verlof en het regent buiten.  Wat moet een mens dan doen?  Juist, ja.  Koken!  Omdat mijn vrouw ziek was besloot ik maar een lekkere soep te maken vol met vitaminen.  En een kookboek 'Eten als Medicijn' komt dan goed van pas.  In het kookboek staat er bij elk recept waarvoor het goed is en hier is dat voor osteoporose, rachitis en fobieën.  In het boek staat er dat de soep zoet en zacht is.  En dit kan ik alleen maar beamen.  Het is een dikke soep, maar wel heel lekker en gezond.  Of ze kalmerend is ... dat ga jezelf eens moeten uitproberen :)

Ingrediënten:
Olijfolie
1 gele ui, fijngehakt
1 teen knoflook, fijngehakt
350 gr doperwten, vers of diepvries
1 grote courgette, grofgehakt
1 grote aardappel, ongeschild, in blokjes
5 dl groentebouillon
180 gr spinazieblaadjes
klein bosje verse muntblaadjes
zeezout en zwarte peper
Bereiding:
Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan, doe er de ui en de knoflook bij en laat ze 4-5 minuten bakken tot ze zacht zijn.

Voeg erwten, courgette en aardappel toe, giet er zoveel groentebouillon bij dat alle ingrediënten net onderstaan en laat 10-15 minuten pruttelen tot de blokjes aardappel gaar zijn.

Doe er de spinazie handje voor handje bij en laat de blaadjes tussendoor steeds slinken.  Roer er de munt door, maar houd een paar kleine blaadjes apart.

Voeg naar smaak peper en zout toe.  Doe de inhoud van de pan in porties in een blender en pureer tot een gladde soep (dit kan even duren / niet proberen met een staafmixer).  Maak de soep voor het serveren af met de apart gehouden muntblaadjes en een scheutje olijfolie.
Eten als Medicijn - 80 heerlijke en geneeskrachtige recepten voor een goede gezondheid
Auteur: Dale Pinnock
Uitgeverij: Carrera Culinair, Amsterdam 2013
192 blz
Gekocht bij de Fnac voor 25€

Geen opmerkingen:

Een reactie posten