vrijdag 22 augustus 2014

Chocolade-sinaasappeldessert (Eten als Medicijn) > It tastes like ****

Mensen denken vaak dat bij een hobbykok alles lukt.  Tuurlijk niet!  Koken is recepten uitproberen en experimenteren.  De ene keer lukt het en de andere keer vliegt het in de vuilbak.  Deze keer ging ik een chocolade-sinaasappeldessert uitproberen.  Niet zomaar een gewone chocomousse, maar een chocomousse op basis van avocado's.  Het zou een gezonde chocomousse zijn die goed is voor eczeem, hoge bloeddruk, hoog cholesterolgehalte en krampen.  Chocomousse lust ik wel en avocado is ook één van mijn favoriete producten, maar deze combineren leek mij toch een brug te ver.  Wie niet waagt, wie niet wint/ontdekt.  Aan de slag dus.
Ingrediënten:
2 zeer rijpe avocado's
fijne rasp en sap van 1 grote sinaasappel
1 eetlepel honing
3 eetlepels cacao of cacaopoeder van goede kwaliteit.

Bereidingswijze:
Snijd de avocado's doormidden, verwijder de pitten en schep het vruchtvlees in een keukenmachine.  Voeg de rest van de ingrediënten toe en hak alles tot een dik, romig, mousse-achtig dessert.

Als je wilt, kun je er extra cacao of honing bij doen om het wat zoeter of chocolade-achtiger te maken.  Serveer in een glas of ramakin.  En dresseer met de rasp van de sinaasppel.
Ik kan je vertellen dat het dessert echt walgelijk was.  Ik heb er nog extra cacao en honing bijgedaan maar de smaak werd absoluut niet beter.  Recht de vuilbak in.  In het kookboek staat er dat je er de grootste chocoladeliefhebbers zelfs mee fopt, maar dat is toch een grote leugen!  Wie het verschil niet smaakt tussen dit dessert en een echte chocomousse moet toch eens bij de dokter langs gaan want dan klopt er toch iets niet met deze zijn smaakpapillen.  Voila, bij deze dus ook eens een post van iets dat niet gelukt is :)  Het proberen waard en de volgende keer beter!

Eten als Medicijn - 80 heerlijke en geneeskrachtige recepten voor een goede gezondheid
Auteur: Dale Pinnock
Uitgeverij: Carrera Culinair, Amsterdam 2013
192 blz
Gekocht bij de Fnac voor 25€

Geen opmerkingen:

Een reactie posten