zaterdag 7 december 2013

Ellemieke's Familie Kookboek

Haar man kennen we allemaal, de sterrenchef Sergio Herman.  Zelf heeft hij al vele kookboeken geschreven, maar deze keer was het de beurt aan zijn wederhelft, Ellemieke Vermolen.  Zij heeft het 'Ellemieke's Familie Kookoboek' geschreven en daarin staan geen sterrengerechten, maar wel alledaagse gezonde gerechten die iedereen voor zijn gezin kan klaarmaken.

In Café Corsari kwam ze haar kookboek al voorstellen: Fragment Café Corsari
En ze was ook al te zien in het VTM-Nieuws: Fragment VTM-Nieuws

Haar gerechten vind je nu al elke week in Het Nieuwsblad en op haar BLOGHier vind je een recept dat ik zeker eens ga uitproberen:
Pasta Amore > Alleen de naam al, doet mij wegdromen :) Dit gerecht heeft zij klaargemaakt op haar eerste date met Sergio.  Eentje met goede herinneringen dus.
Ingrediënten (voor 4 personen):
350g volkorenspaghetti
1kg vongole
1 uitje gesnipperd
1 rode peper in ringetjes (haal eerst de zaadjes eruit)
150ml witte wijn
4 teentjes knoflook
peper & zout
olijfolie
sap van 1/2 citroen

Bereidingswijze:
Kook de spaghetti al dente.
Fruit de ui en de knoflook in een diepe koekenpan met olijfolie en doe er de rode peper bij.
Voeg daarna de schelpjes toe en schud goed tot ze opengaan.
Blus af met de witte wijn en laat die inkoken.
Knijp er 1 citroen over en doe alles bij de spaghetti.
Doe er als laatste wat peterselie en olijfolie over.

Dit staat er niet bij maar het is best dat je de vongole op voorhand enkele keren spoelt in water.

Wil je het boek (+ het doe-boek BEET) in huis halen dan kan je dat vandaag doen via een actie van Het Nieuwsblad:
Ben je te laat voor de actie, dan kan je het boek steeds kopen bij Minestrone voor 24,50€.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten