maandag 7 maart 2016

Cochon De Luxe

Tom Van Lysebettens en Alison Roels openden hun restaurant 'Cochon De Luxe' een jaar geleden in de Brabantdam.  Het is een klein gezellig restaurant met een beperkt aantal couverts.  Hij staat in de keuken en zij doet de zaal.  Hier door kunnen ze een persoonlijke service en een betaalbare keuken aanbieden.  Voor een lunch betaal je 35€ en 's avonds kan je deze menu uitbreiden tot 6 gangen voor 65€.  Als je weet dat Tom voordien nog bij Oud Sluis en de beste restaurants van Gent heeft gewerkt dan weet je dat je waar krijgt voor je geld.  Lekkere gerechtjes die je gepresenteerd worden door de sympathieke Alison.
Het restaurant is sober ingericht, maar door de goud/koper accenten oogt het restaurant best gezellig.  Aan de muur hangt er een mooi portret van Tom en Alison en je hebt ook nog een mooie kijk op de open keuken.

We begonnen onze lunch met een glaasje Cremant D'Alsace en daarbij kwamen enkele lichte frisse amuses:
* Een toastje met Pas de Rouge en rode biet.
Toast - Pas de Bleu - rode biet
* Luxe varkentje met ham en pickles.
* Oester met rode biet en pindanootjes.
Luxe varkentje met ham en pickles - Oester met rode biet en pindanootjes
 * Geroosterde paprika en platte kaas.
geroosterde paprika - platte kaas
Als voorgerecht kregen we kabeljauwwang met een scharrelei dat op 60° gegaard was, romanesco, beurre noisette en een koekje van mosterd.  Een lekker smeuïg gerechtje.  In het glas kwam Les Bugadelles (Languedoc la Clape - Sauvignon Blanc, viognier & Rousanne).
Kabeljauwwang - scharrelei 60° - beurre noisette
Het hoofdgerecht was een duifje met knolselder, boschampignons en hazelnoot.  Hierbij dronken we een Chateau Vieux Larmande Grand Cru 2011 (Bordeaux St Emillion - Merlot & Cabernet Franc).
Duif - knolselder - boschampignons - hazelnoot
Als afsluiter kregen we "Alpaco" chocolade met toetsen van bourbon en citrus.
"Alpaco" chocolade - bourbon - citrus
Omdat alle gerechtjes ons zo goed bevallen waren, vroegen we nog een bijkomend gerechtje.  We kregen een gerechtje met geitenkaas.  Daarbij kwam nog een glaasje Calvados en appelsap.  Jammer genoeg viel dit kaasgerechtje een beetje tegen.  Het gerechtje vond ik weinig samenhang en meerwaarde hebben.
De lunch sloten we wel mooi af met een latte macchiato en nog wat lekkers:
* Glaasje "bounty".
Latte machiato - "Bounty"
 * Bubble gum & lychee.
Bubble gum - lychee
 * "Russian roulette".  Kogels die gevuld zijn met chocolade.  Eén kogel op de honderd is echter gevuld met Tabasco en is dus zeker geen losse flodder :)
"Russian roulette"
 Het was een gezellige namiddag waarbij we genoten hebben van Tom zijn lekkere gerechtjes.  Wat leuk was bij de gerechtjes waren de grappige toetsen die Tom in zijn gerechten steekt zoals het luxe varkentje en de kogels.  Wat ik een beetje minder vond, was de kleine wijnkaart die uitsluitend maar uit Franse wijnen bestond.  Voor mijn part mag er ook nog wat anders op de kaart staan.  Tom en Alison hun kindje "Cochon De Luxe" is nu een jaartje oud, maar ik denk dat er nog veel jaren op de teller zullen komen.
Website "Cochon De Luxe"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten