woensdag 11 november 2015

The Pharmacy Experimental

The Pharmacy, de Speakeasy bar van Jan, Ran en Hannah Van Ongevalle is nog maar open sinds oktober 2013, maar heeft op deze korte tijd al echt naam gemaakt.  In 2014 wonnen ze op de Venuez Hospitality Awards twee prijzen: de award voor beste cocktailbar en Ran won de award voor beste bartender.  Ook Hannah viel al in de prijzen.  In 2014 werd ze de beste bartender van België en mocht ze op de World Class ons land gaan verdedigen.  Daar werd ze mooi 14de.  De familie Van Ongevalle kan dus al mooi prat gaan op een mooi palmares.
Hannah, Ran & Jan Van Ongevalle - Photo by hln.be
Sinds kort heeft Hannah haar boek 'Come take a sip with me' uitgebracht.  Ik heb het mij op de boekenbeurs aangeschaft en meteen laten tekenen door Hannah.  Met een drankje in de ene hand en het boek in de andere hand, heb ik al enkele mooie avonden gehad.  Hannah vertelt in het boek over hoe ze in de cocktailwereld is gerold, haar emoties bij de wedstrijden, haar favoriete cocktails, ...  Het is echt een mooi boek en aangenaam om te lezen.  Al dat lezen deed mij eigenlijk heel veel goesting krijgen om eens een bezoekje te brengen aan The Pharmacy.

Op Flemisch Food Bash deze zomer had ik wel al eens van de kunsten van Hannah Van Ongevalle kunnen proeven en ik moet zeggen dat dit serieus naar meer smaakte!
Hannah Van Ongevalle @ Flemisch Food Bash
The Pharmacy zelf is echter gelegen in Knokke en met de dochter is het er nog steeds niet van gekomen om eens een bezoekje te brengen aan de bar.  Maar gelukkig zit de familie Van Ongevalle gedurende drie maanden (oktober tot december) in Gent met een pop-up bar, namelijk 'The Pharmacy Experimental'.  Geen excuses meer en 'hop' naar Gent!  De bar is gelegen op de 2de verdieping van Jackie Jane by #Nanouk Le Blog.  The Pharmacy Experimental is gehuisvest in een klein kamertje dat plaats bied aan ongeveer 22 personen.  Je moet dus een beetje geluk hebben om plaats te hebben want reserveren gaat niet.


Jan Van Ongevalle
De kamer is ingericht met allemaal oude meubels, een kleine bar en een labo waar er allerlei brouwsels stonden te borrelen.  Een nieuwe cocktail op komst? :)  Bij onze binnenkomst kregen we de menukaart met 8 cocktails op en ook nog een boekje met de sterke dranken die in huis waren.  Ik wilde elke cocktail wel eens zien, ruiken en proeven en dus hebben we met ons groepje alle cocktails besteld.


We hadden een plaatsje achter de bar en daar konden we alle bereidingen en technieken mooi volgen van de vrouwelijk bartender.  De cocktails waren een voor een pareltjes!  Alle zintuigen werden geprikkeld.  Ze waren zo goed zelfs, dat ik nu na enkele dagen nog aan het nagenieten ben.  Het kriebelt zelfs al om deze week terug langs te gaan!  Een mooie ontdekking van een bar die gerund word door 3 gepassioneerde mensen!
The Pharmacy
Secret location te Knokke
Website 'The Pharmacy'
Facebook 'The Pharmacy'
Open: Ma-Zon 18u - 01u

The Pharmacy Experimental
Predikherenlei 13 - Gent (2de verdiep Jacky Jane)
Open: Wo - Zat 16u - 01u

Geen opmerkingen:

Een reactie posten