donderdag 26 maart 2015

Het jaar van de food (truck) events!

De voorbije jaren hadden we maar een paar foodevents.  Een paar keer per jaar vind 'Culinaria' plaats en in het voorjaar is 'Antwerpen Proeft' ondertussen al een vaste waarde geworden.  Telkens goed voor succesvolle edities.  Kijk alvast al eens naar mijn review van Antwerpen Proeft 2014.  Dit jaar staan er terug mooie namen op de affiche van Antwerpen Proeft: Chez Bru, L'Epicerie du Cirque, Pierre Marcolini, Yam Thai, The Jane, 't Zilte, Ardent, B23, Cuichine, Ellis Gourmet Burger en nog zoveel meer.
Antwerpen Proeft 2014
Antwerpen Proeft 2014

Antwerpen Proeft 2014
Antwerpen Proeft 2014

Photo by Antwerpen Proeft

Bij Culinaria wordt er in de potten geroerd door de volgende ronkende namen: Alex Joseph, Axel Colonna-Cesari, Bart De Poorter, Benoit De Witte, Dario Puglia, Joost Arijs, Julian Burlat, Lionel Rigolet, Pascal Devalkeneer, Sang Hoon Degeimbre en zo kan ik nog wel even doorgaan.  Een echte lijst om u tegen te zeggen!
Photo by sherpa.be
Vorig jaar hadden we in België het eerste food truck festival, namelijk 'Barrio Cantina'.  Dit was een van de beste events van 2014.  Het festival was mooi en gezellig aangekleed, veel randanimatie, een leuke sfeer, lekker eten van de food trucks en de zon was ook van de partij!  Check alvast mijn review van vorig jaar.
Barrio Cantina 2014
Barrio Cantina 2014

Barrio Cantina 2014
Barrio Cantina 2014
Barrio Cantina staat dit jaar ook al terug op mijn to do lijstje.  En dit jaar zal ik het misschien wel meer dan één keer kunnen doen want dit jaar vindt het event plaats op verschillende plaatsen en datums.
Photo by Barrio Cantina

En dit jaar is het alsof de food (truck) events overal uit de grond schieten.  Elke stad of gemeente lijkt wel een een food (truck) event te hebben.  De voorbije weken waren er al enkele nieuwe events:
Goesting te Berlare

Kerk Food Festival te Gentbrugge

En de komende maanden staan de volgende events nog op het programma:
Food Farm
17-19 april in Driespoort te Deinze
24 - 26 april en van 30 april tot 3 mei in Tondeliersite te Gent

Brussels Food Truck Festival
8 - 10 mei

Een mooie evolutie, maar ik hoop ook dat ze niet ten onder gaan aan hun eigen succes.  Want zoals er de laatste tijd events bijkomen kan het ook een beetje teveel van het goede gaan worden.  In mei zijn er bijvoorbeeld op dezelfde datum 3 tot 4 events bezig.  Beetje overkill?

Mij zal je dit jaar zeker terug zien op Antwerpen Proeft, Culinaria en Barrio Cantina.  En misschien nog wel eentje uit de buurt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten