zaterdag 21 maart 2015

Bar Chine

Al reeds 4 jaar bestaat het Chinese restaurant Cuichine in de Zurenborg-wijk te Antwerpen.  En sinds eind 2014 heeft dit restaurant er een zusje bijgekregen, namelijk de gastrobar Bar Chine.  Cuichine  kan je vinden in de Draakstraat en Bar Chine vind je achter de hoek op de Draakplaats.  Betere plaatsnamen konden ze niet vinden :)  Terwijl Cuichine een echt restaurant is, kan je bij Bar Chine
terecht voor ongedwongen 'street food'.
Het interieur bij Cuichine is dan ook veel warmer dan bij Bar Chine.  Bij Bar Chine is er gebruikt gemaakt van simpele materialen hout en beton.  Het is een sober interieur maar dit past heel goed bij dit concept.  Dit hoort zo te zijn!
Cuichine (photo by Cuichine)
Cuichine (photo by Chuichine)
Bar Chine (photo by Bar Chine)
Hier wordt de Chinese keuken gebracht met invloeden van over de grenzen heen.  Zoals al eerder vermeld bestaat de menukaart hier uit 'street food'.  Kleine gerechtjes die je lekker met je handen kan eten en die ideaal zijn om te delen.  Op deze manier kan je van veel meer lekkers proeven.  Het concept is simpel: je besteld een paar gerechtjes van de kaart en als je nog honger hebt, bestel je er gewoon enkele bij.
Bij het binnenkomen werden we heel vriendelijk ontvangen door een juffrouw die ons een mooi plaatsje gaf waar we ook onze Maxi-Cosi kwijt konden.  We begonnen met een mooi Oosters-getint aperitief.  Ik koos voor de Spicy Dragon en mijn echtgenoot koos voor de Blushing Dragon.  De Spicy Dragon was op basis van Bombay gin en daar kwam nog chai, braambessen en yuzu bij.  De Blushing was op basis van cava en deze werd bijgestaan door lycheesiroop en rozenblad.
Spicy Dragon
Blushing Dragon
Voor onze eerste ronde bestelden we ons de Vietnamese loempia's en de specials van het huis: kimchi dog en pork puffs.  De Vietnamese loempia's bestonden uit kip, vermicelli en groenten.  De loempia's waren hoe ze moesten zijn: mooi compact gemaakt, knapperig, lekker van smaak en een dip.  De pork puffs zijn deegpasteitjes die met gemarineerd varkensvlees gevuld zijn.  Ze hebben een jasje van sesam en zijn in de oven bereid.  Deze smaakten heerlijk zoet.  Dan de kimchi dog, een beetje 'het gerecht' van Bar Chine.  Je ziet het veel op de social media en blogs voorbij komen, dus gingen we deze toch ook eens proberen.  De kimchi dog is een pistolet met gegrilde varkensworst, kimchi, chilimayo en komkommer.  Deze is terecht een van de specials van het huis.  Een pikante dog met lekkere kimchi ... deze smaakt naar nog een :)
Vietnamese loempia's
Pork puffs
Kimchi dog
De eerste 3 gerechtjes deden ons verlangen naar een tweede bestelling:
  • Wontons: gebakken deegbuidels met kip- en garnalengehakt.  Dit was toch een van de beste gerechtjes!  Lekker krokant, smeuïge vulling en een zoet-zuursausje.  Simpel, maar toch zo heerlijk!

Wontons
  • Tijgergarnalenspies met vijfkruidenpoeder.  Mooi afgekruid en er was een kleine salade met een (niet verwachte) lekkere dressing.

Tijgergarnalenspies
  • Geblancheerde inktvis met soja, olie, kruiden en gefermenteerde saus.  De inktvis in combinatie met de soja smaakte heel goed.  De gefermenteerde saus is wel iets voor de durvers.  Deze smaakt heel  zout, maar vind ik van smaak heel goed te doen.  Alleen de geur was er mij een beetje teveel aan :)

Inktvis met soja en gefermenteerde saus
Voldaan?  Bijna, maar er stonden nog enkele lekkere dingen op de kaart waar we absoluut eens wilden van proeven dus volgde er een derde ronde:
  • Mijn echtgenote koos voor de krokante kippenvleugels met honing.  Een krokant kippenvleugeltje, niet meer, niets minder.

Krokante kippenvleugels
  • Afsluiten deden we nog met het leukste gerecht.  Leuk omdat we ons gerecht zelf mochten samenstellen.  Je moest een blad romeinse sla nemen, daar legde je een sneetje gegrild buikspek (Duroc) en kimchi op.  Druppel er nog een beetje Koreaanse chilisaus op en je hapje is klaar.  Een mooie samenstelling: krokante sla, gemarineerd buikspek en pikante saus.  Echte street food!  Om je duimen en vingers letterlijk en figuurlijk van af te likken.  Heerlijk toch die street food!

Na deze 8 gerechtjes gedeeld te hebben waren we echt wel voldaan.  Simpel eten, maar o zo lekker.  Nog eens het bewijs dat lekker eten niet duur hoeft te zijn.  Een heel lekker adresje en de volgende keer moeten we zeker eens het restaurant uitproberen.  Wil je eens proeven van hun gerechtjes?  Dan kun je dit doen op Antwerpen Proeft dat van 14 tot 17 mei plaats vindt in de Waagnatie te Antwerpen.

Website Bar Chine
Draakplaats 3
2000 Antwerpen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten