maandag 26 januari 2015

Coeur d'Artichaut

De ondernemer Eric De Wagenaere voorziet Gent van lekkere hippe eetplekjes.  Zijn bekendste restaurant is Coeur d'Artichaut, maar daar kom ik straks nog op terug.  Daarnaast heeft hij ook een catering en de succesvolle pop-up restaurants 'Gaston' en 'M with a View'.  Enkele weken geleden heeft hij zelfs een nieuw restaurant gelanceerd: Alice.  Genoemd naar zijn moeder en op de menukaart staan allemaal klassiekers die bij hem thuis op tafel kwamen.  'Alice' is geopend op het vorige adres van Coeur d'Artichaut.  Coeur d'Artichaut is verhuist naar een nieuwe locatie, namelijk het Marriott hotel in Gent.
Alice - Photo by Alice Facebook
Alice - Photo by Alice Facebook
Coeur d'Artichaut volg ik al een hele tijd omdat het mooie interieur mij ten zeerste aanspreekt.  Door de houten meubels, een boekenkast, een stoof, ... krijg je het gezellige huiskamer-gevoel.  En het meest kenmerkende van het restaurant, de borden tegen de muur, maakt het restaurant helemaal af.  Wat ook een meerwaarde geeft aan het restaurant is dat je in de ene huiskamer zicht hebt op de keuken en je in de andere huiskamer zicht hebt op Gras- en Korenlei.
Photo by Coeur d'Artichaut Facebook
Naast het mooie interieur, moet je in Coeur d'Artichaut ook zijn voor de lekkere menukaart.  Maar in plaats van een lunch of diner, kozen we deze keer voor een brunch.  Je betaalt 45€ voor de formule en daarvoor kan je van 11u30 tot 15u genieten van een heerlijk buffet.  Aan tafel begonnen we met een glaasje prosecco en kregen we een woordje uitleg.  Alle dranken (prosecco, frisdranken, sappen, koffie, water en wijnen) zijn in de prijs inbegrepen.  Er is een koud buffet met charcuterie, kaas, vis, fruit en yoghurt.
Daarnaast is er een warm buffet met roerei, spek, quiche en de Vlaamse klassiekers stoverij en frikandon met kriekjes.


In het midden van de kamer komen de zoetebekken zeker aan hun trekken.  Op de tafel vind je allerlei koffiekoeken en lekkere desserts terug zoals chocomousse met advocaat, sabayon, kleine oliebollen en nog zoveel meer.


Chocomousse met advocaat, sabayon, oliebol, ...
Als extraatje krijg je nog een klein gerechtje aan tafel geserveerd.  We kregen een kommetje met kalfszwezerik en garnaaltjes.  Mooi gedaan want op deze manier krijgt de brunch nog wat extra glans.
Kalfszwezerik met garnalen
Buffetten doen mij meestal denken aan overvolle magen.  Maar ondanks dat ik van alles gesnoept heb, ben ik zeker niet met een overvolle maag naar huis gegaan.  Je hebt voldoende tijd om op een rustig tempo van alles te eten.  De brunch heeft ons een gezellige en lekkere middag-namiddag bezorgd.  Zeker voor herhaling vatbaar, maar misschien zullen we de volgende keer gaan brunchen bij 'Alice' :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten