woensdag 8 oktober 2014

Restaurant Le Clos des Recollets (Durbuy)

Voor onze tweede avond in Durbuy zochten we een restaurantje in het stadje zelf.  Mijn vrouw liet haar oog vallen op het gezellige restaurant van het hotel Le Clos des Recollets.  We hebben meteen een tafeltje gereserveerd voor 's avonds.  's Avonds aangekomen bleek dat we goed hadden gedaan om vooraf te reserveren want het restaurant zat volledig vol.
Het restaurant heeft zijn authentieke architectuur behouden.  De tafels en stoelen zijn mooi in het wit aangekleed en het restaurant zelf baadt in grijze tinten.

We zijn gestart met de volgende aperitiefhapjes: geitenkaas met een stukje vijg, een koud kreeftensoepje en een stukje gemarineerde vis.  De hapjes waren lekker maar ik was nog niet meteen overtuigd dat het een gastronomische avond ging worden.  Mede misschien ook wel omdat het achter de bar nogal rommelig was.  Daar stonden zoveel zaken die daar eigenlijk niet thuis hoorden.  Zet deze spullen op een andere plaats zodat de bar er proper bij ligt.  Op deze manier krijg je meteen ook al een beter indruk.
Gelukkig werden mijn twijfels bij het eerste voorgerecht meteen weggenomen.  Er werd meteen uitgepakt met een lekker fris gerechtje: een torentje van kreeft en zoet-zuur knolraap, crème van avocado en gekonfijte citrusvruchten.  Een fijn gerechtje dat er qua smaken en presentatie pal op zat!  Ik kreeg al meteen het gevoel dat deze avond een mooie afsluiter van ons weekendje Ardennen ging worden.
Torentje van kreeft en zoet-zuur knolraap, crème van avocado en gekonfijte citrusvruchten
Bij het tweede voorgerecht gingen we al weer uit de bol want dan kregen we St-Jakobsschelpen voorgeschoteld.  Deze werden gepresenteerd met artisjok, gekonfijte tomaatjes, gnocchis met basilicum en sausje van hen.  Een kommetje vol lekkere Mediterraanse smaken.
St-Jakobsschelpen, artisjok, gekonfijte tomaatjes, gnocchis met basilicum, saus van hen
De herfst is in het land en dan breekt ook het wildseizoen aan.  We kregen dan ook ons eerste stukje wild van het seizoen.  Een medaillon van hert met herfstsmaken, een peertje en wilde bessen.  Dit maakte van mij een heel gelukkig mens.  Na al die maanden wachten, kan ik terug genieten van al dat lekker wild mmm heerlijk!
Medaillon van hert met herfstsmaken, peertje en wilde bessen
Als dessert kregen we een crème brûlée op een originele wijze.  De brûlée was in de vorm van ravioli.  Deze werd bijgestaan door een coulis van koffie en ijs van peperkoek.  Het was de eerste keer dat ik ijs van peperkoek proefde en dit viel zeer goed mee.  Deze ging goed samen met de brûlée.
Ravioli van "crème brûlée", coulis van koffie en ijs van peperkoek
Had ik aan de start van deze avond nog enkele twijfels, dan heeft de kok daar snel brandhout van gemaakt.  Hij heeft ons mooie klassieke gerechten gepresenteerd, waar de smaak helemaal top van was!  Het hoeft niet altijd modern, hip en vernieuwend te zijn.  Een mooi klassiek en smaakvol gerecht kan mij ook nog altijd bekoren.  Het is een restaurantje om te onthouden voor als we in december de kerstmarkt van Durbuy gaan bezoeken :)

Website Le Clos des Recollets

Geen opmerkingen:

Een reactie posten