maandag 13 januari 2014

Yellow Bistro by Gert De Mangeleer & Joachim Boudens

Op 22 februari doet Hertog Jan op zijn huidige plaats voorgoed de deuren dicht.  Ondertussen zijn ze al druk aan het werken aan de nieuwe Hertog Jan te Zedelgem.  Om tijdens al deze verbouwingswerken niet met hun vingers te moeten zitten draaien, hebben ze van 28/02 t.e.m. 31/05 een pop-up restaurant opgericht: Yellow Bistro.  Yellow Bistro is gehuisvest in een historisch pand in de Brugse binnenstad.  Gert en Joachim willen een lekkere, eenvoudige keuken brengen met respect voor het product en die toegankelijk is voor iedereen.  Naast een lunch of diner kan je er in de bar ook terecht voor een glaasje champagne en enkele tapas.
MENU
Tapas - tussen de 7 € en 15 € per stuk
Crostini met tomaat, zwarte olijf en ansjovis
Pulpo “carpaccio”
Platte Zeeuwse oesters “natuur”
Grissini met Marokkaanse groentendips
Gyoza met wagyu rund en ponzu vinaigrette
“Crispy meat balls” babi pan gang
Kroketje “Duke of Berkshire”
Pata negra, iberico
Panini met zwarte truffel

Voorgerechten
Gegrilde puntpaprika, gevuld met verse geitenkaas, groene olijf en ansjovis 19 €
Tartaar van broodkorstjes met avocado, tomaat en basilicum 19 €
Gebleekte zeekool (eigen teelt) “op Vlaamse wijze” 25 €
Zeeuwse kokkels in bouillon met soja, koriander en combava 22 €
Verse Noordzeekrabpoot XXL “à la minute” gekookt met groene kruiden boter (beperkte aanvoer) 30 €
Gelakte paling, ganzenlever, fris gemarineerde venkel, bouillon van gerookte knolselder 26 €
Vitello tonato van kalfstong met carpaccio van polderaardappel 24 €
Terrine van “Duke of Berkshire” met vinaigrette van sjalot 21 €
Gegrild rundmerg, krokante toast, frisse waterkerssalade 21 €

Hoofdgerechten
Salade van handgepelde Zeebrugse garnalen met in ossenvet gekonfijte aardappelen 30 €
Brandade van Noordzeevis, langzaam gegaard hoeve-ei, handgepelde Zeebrugse garnalen en mousseline 26 €
Sint-Jakobsschelp gebakken in hoeveboter met citroen, tomaat en broodkorstjes. Mousseline van polderaardappel 36 €
Kabeljauwfilet gebraden in de oven met gestoofde spinazie en zuiderse aroma’s 35 €
Steak tartaar met frisse salade van spitskool en “Yellow “chips 24 €
Wagyu “cap of rump” gegrild “Marrakesh style” 45 €
Bil van konijn, volledig ontbeend, gestoofd in bruin bier met ui, spekjes en champignons, witlof met in ossenvet gekonfijte aardappelen 26 €
Stoofpotje van “Duke of Berkshire” met gepekelde groentjes, krielaardappelen en jus van pickles 25 €
Rundwang “Black Angus” gelakt met gekonfijte wortel en ui, puree van Brugse Blomme 27 €

Nagerechten
Desserts à 10 €
Onze collectie “tartine russe” met citroen of met verse kaas of met chocolade
Crème brûlée
“A la minute” gedraaid vanille ijs

Kaas à 12,5 €
Crottin de Chavignol of Saint-Marcellin of Vieux Comté
De kazen worden geserveerd met frisse salade en toast

Op de menu staan enkele vreemde combinaties, maar ze wekken wel mijn nieuwsgierigheid.  En omdat ik nog niet bij ze ben langs geweest, is dit de uitgelezen kans om eens van hun keuken en wijnen te proeven.
Adresgegevens:
Braambergstraat 10
8000 Brugge

Reserveren kan je tot 10 februari enkel doen via de website.

E-mail: info@yellowbrugge.be
Website Yellow Bistro

Geen opmerkingen:

Een reactie posten