Quyên met haar ouders en dochter Claudia |
Truong Thi Quyên |
Uit het boek heb ik enkele gerechten klaargemaakt en ik moet zeggen dat ze echt verrukkelijk zijn. Ze zitten barstensvol smaak en zijn erg kleurrijk. Een echt mooie en gezonde keuken!
Ga Nuong La Chanh - Gegrilde kip met limoenblaadjes
Ingrediënten:
4 kippenbouten, uitgebeend
4 limoenblaadjes, fijngehakt
2 stengels citroengras, fijngehakt
1 sjalot, fijngesnipperd
4 teentjes knoflook, geperst
4el vissaus
1el plantaardige olie
1kl vijfkruidenpoeder
1kl kurkumapoeder
1kl rietsuiker
Zeezout
Bereiding:
Kruid de kippenbouillon in een kom met limoenblaadjes, vijfkruidenpoeder, citroengras, vissaus, knoflook, rietsuiker, kurkumapoeder, sjalot en een snuifje zeezout. Je kan de kip enkele uren laten marineren of meteen gebruiken.
Bak de kip aan beide kanten gaar in olie.
Snij de kip in repen en serveer met warme pindasaus.
Ga Nuong La chanh - Gegrilde kip met limoenblaadjes |
Ingrediënten:
2 wortels, grof gesneden
2 zoete aardappelen, grof gesneden
20 prinsessenbonen, gehalveerd
1 ui, grof gesneden
2 stengels citroengras, geplet en grof gehakt
1 stengel citroengras, fijngehakt
4 stengels koriander
2kl rode currypasta
100ml kokosmelk
2el vissaus
2al plantaardige olie
Rietsuiker
1kl kurkumapoeder
Zeezout
Bereiding:
Fruit de grof gehakte stengels citroengras in olie. Voeg de wortel, het fijngehakte citroengras, de ui en curry toe. Overgiet met 600ml water en laat 10 minuten stoven. Doe er de zoete aardappelen en prinsessenbonen bij.
Voeg, zodra de groenten gaar zijn, de kokosmelk, vissaus, een snuifje rietsuiker en zeezout toe. Roer om en laat 1 minuut stoven.
Werk af met korianderblaadjes.
Ca Ri Rau Cu - Gemengde groenten in currysaus |
Mijn creatie van gegrilde kip met limoenblaadjes en gemengde groenten in currysaus.
Chim Cut Nuong - Gegrilde kwartels
Ingrediënten:
2 kwartels, uitgebeend
1 stengel citroengras, fijngehakt
1 sjalot, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
3 limoenblaadjes, fijngehakt
1el honing
2el vissaus
1kl lichte sojasaus
1el plantaardige olie
1/2kl vijfkruidenpoeder
1/2kl kurkumapoeder
Zeezout
Bereiding:
verwarm de oven op 180°C.
Maak een marinade van citroengras, hurkumapoeder, vijfkruidenpoeder, sojasaus, vissaus, olie, honing, knoflook, limoenblaadjes en sjalot. Kruid met een snuifje zeezout. Bestrijk hiermee de kwartels. Laat minstens 2 uur (of een nacht) afgedekt marineren in de koelkast voor meer smaak.
Schep de kwartels en kruiden over in een ovenschaal. zet 10 tot 12 minuten in de oven tot ze volledig gaar zijn. Draai ze na 5 tot 6 minuten om zodat beide kanten kunnen bruinen.
Chim Cut Nuong - Gegrilde kwartels |
Mijn bereiding van gegrilde kwartels.
Vietnam is een prachtig land met een al even prachtige keuken. Quyên laat gerechten zien die lekker, gezond en gemakkelijk te bereiden zijn. Ik zou het iedereen aanraden om eens een gerecht te proberen maken. Je zult smaken ontdekken die je nog nooit eerder ervaren hebt. Ben je echt geen kok maar hou je wel van lekker eten, ga dan zeker eens langs Little Asia of BUN.
Het boek is te verkrijgen bij de Standaard Boekhandel voor de prijs van 24,95€.
Little Asia
BUN