Ingrediënten:
- 10 uien
- 1 klontje boter
- 1 l verse kippenbouillon of groentebouillon
- 2 takjes tijm
- 2 blaadjes laurier
- 1 scheutje Oxo (vloeibaar vleesextract)
- peper
- 100 g gemalen kaas (bv. Emmental)
- 4 ronde beschuiten
Bereiding:
Voor de uiensoep:
- Schil de uien en halveer ze. Snij de uien vervolgens in zeer fijne halve ringen.
- Verhit een grote pan, en laat er een klont boter in smelten.
- Bak de uien op een matig vuur. Roer regelmatig om en laat de groente goudbruin kleuren. Let op: bak een grote hoeveelheid uien in twee of meerdere beurten, zodat ze egaal kunnen kleuren.
- Doe de gebakken ajuin in een grote kookpot of een soepketel. Giet er de groente- of kippenbouillon over.
- Voeg de tijm en laurier toe aan de soep en laat ze een half uur sudderen op een laag vuurtje.
- Giet een scheutje Oxo in de soep. Dit vervangt het zout. Doe voorzichtig en proef regelmatig. Voeg ook wat peper van de molen toe.
Voor de beschuit:
- Neem een ovenplaat en leg er een vel bakpapier of een siliconenmatje op.
- Schik de beschuiten op de ovenplaat en leg op elk exemplaar een royale portie gemalen kaas.
- Plaats de kaasbeschuiten ongeveer 4 minuten onder de ovengrill. Zodra de kaas gesmolten is, zijn ze klaar. Een korstje hoeft niet.
- Schep de soep in een kom en leg de kaasbeschuit er bovenop.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten