Ingrediënten:
2 eetlepels olie
1 chilipeper, grof gehakt
6 stuks steranijs
500 g varkensbuikspek, zonder bot, in stukjes van 2,5 cm
2,5 cm gemberwortel, in dikke plakken
1 theelepel zeezout
1 eetlepel rijstazijn
2 eetlepels suiker
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel sesamzaad, plus wat extra voor erbij
Bereiding:
Verhit de olie in een wok op een hoof vuur. Voeg zodra de olie begint te walmen de
chilipepers en steranijs toe en roerbak ze 30 seconden, tot alles aroma’s
vrijkomen. Voeg het varkensbuikspek, de
gember en het zoet toe en roerbak alles weer 2 tot 3 minuten, tot het vlees
begint te verkleuren.
Voeg 5 dl heet water toe, zodat alles net onderstaat, en
roer alles even goed door. Breng het
geheel aan de kook, dek de pan af, zet het vuur laag en laat het vlees 1,5 uur
sudderen, tot het helemaal gaar en mals is.
Neem het vlees met een schuimspaan uit de wok en leg het opzij. Schep het teveel aan vet met een lepel van
het kookvocht.
Klop de azijn, suiker, sojasaus en 1 eetlepel water in een
kleine kom door elkaar een doe het mengsel in de wok. Zet het vuur hoog en laat de saus onder
voortdurend roeren 5 minuten koken, tot hij voor de helft ingekookt is.
Doe het verkensvlees terug in de wok, voeg het sesamzaad toe
en roerbak alles 2 tot 3 minuten, tot de saus heel dik en stroperig is en het
varkensvlees geheel omhult. Strooi er
nog wat sesamzaad over en dien het gerecht op.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten