maandag 9 juni 2014

L'Ancien Hôpital: een heerlijke keuken tegen een eerlijke prijs!

We gaan al enkele winters naar hotel L'Ancien Hôpital om van de lekkere wildgerechten te proeven.  Nu hadden we eens zin om het hotel eens een bezoekje te brengen tijdens een zonnige lente/zomerdag.  Na onze tussenstop in Brouwerij Achouffe werden we in het hotel ontvangen met een lekker glaasje bubbels, een mooi voorproefje voor wat deze avond nog ging volgen.
Voorkant hotel
Achterkant hotel








Zonnige terras achteraan

We hebben eerst nog een wandelingetje gemaakt en eens naar het wildpark van Saint-Hubert geweest.


Na de wandeling was het tijd voor het diner.  In de salon aan de gezellige haard zijn we gestart met enkele hapjes en een gin tonic.


Daarna namen we plaats aan hetzelfde tafeltje als de vorige keer.  Leuk als men zoiets onthoudt :)
Voor de eerste gang had ik de paté van André gekozen.  Deze werd geserveerd met opgelegde augurken en gekonfijte ui.  Aan de overkant van de tafel had men gekozen voor gerookte Ardeense forel met Saint-Mononkaas en de eerste radijzen uit hun eigen tuin.
Wijn bij de paté: Minervois - Domain des Lauziers - Languedoc - 2011
Paté van André met opgelegde augurken en gekonfijte ui

Gerookte Ardeense forel met Saint-Mononkaas en de eerste radijzen uit eigen tuin
Voor de tweede gang was ik gegaan voor het koninginnehapje van kalfszwezerikken, Parijse champigongs en Gentse mosterd.  De kalfszwezerikken tilden het koninginnenhapje naar een hoger niveau en de Gentse mosterd gaf een pittige toets aan het gerecht.
Mijn wederhelft kreeg een loempia van kreeft voorgeschoteld.  Deze werd gebracht op een licht pikante ratatouille van jonge zomergroenten met een oosters tintje.  Als je de loempia doorsneed kwam er een mooi stukje kreeft te voorschijn dat heel goed smaakte.
Wijn bij het koninginnenhapje: Henri Nordoc - Pays d'Oc - Carbernet Sauvignon - 2012

Koninginnenhapje van kalfszwezerikken, Parijse champignons en Gentse mosterd

Loempia van kreeft op een licht pikante ratatouille van jonge zomergroenten met een oosters tintje
Voor het hoofdgerecht hadden we beiden gekozen voor de rollade van hoevekip gevuld met jonge spinazie en oude gouda.  Deze werd vergezeld met een klassieke groentenkrans, aardappelgratin met Rochefortkaas.
Super klassiek maar door de gebruikte kazen was het toch weer iets anders.
Wijn bij de rollade van hoevekip: Syrah - Yves Cuilleron - Rhône - 2012
Rollade van hoevekip gevuld met jonge spinazie en oude gouda, klassieke groentenkrans, aardappelgratin met Rochefortkaas
Ik koos tussendoor nog voor een heerlijk kaasplankje.
Als laatste kregen we een tiramisu met Belgische aardbeien, Callebaut chocolade en karamel.  Een lekker dessert, maar hier had ik wel een opmerking.  De slierten karamel was niet altijd aangenaam om te eten.  Deze kon in de mond en keel prikken.  De tiramisu zelf was zeer lekker!
Wijn bij de tiramisu: Côtes de Gascogne - Domaine de Maubet - France - 2013
Tiramisu met Belgische aardbeien, callebaut chocolade en karamel
Het was terug een heerlijke avond.  De gerechten worden er gemaakt met streekproducten tegen een scherpe prijs:
Menu: 35€
Met kazen: +9€ (voor 9 stukjes kaas!!!)
Wijnarrangement: 21€ (27€ met kazen)
All-in tot en met de koffie: 70€
BOB all-in tot en met de koffie (mini glaasjes wijn): 55€
Dit is geen geld voor zo'n lekker eten.  In Vlaanderen zou je een pak meer betalen voor veel minder kwaliteit.
Ook de wijnen hebben mij deze avond verrast.  Normaal ben ik niet meer zo voor Franse wijnen, maar de wijnen die we daar gedronken hebben vielen wel erg in mijn smaak.

De dag nadien hebben we nog genoten van een heerlijk ontbijt met vers brood en koeken, vers fruitsap, fijne charcuterie, een rijsttaartje, ...  Helaas was het deze keer maar voor één nachtje, maar deze winter keren we zeker terug voor een wildarrangement :)
Op hun website kan je kennismaken met hun arrangementen en kan je zien welke data er nog vrij zijn.  Dit hotel en restaurant is een aanrader voor iedereen die houdt van heerlijke genieten.

L'Ancien Hôpital
Rue de la Fontaine 23
6870 Saint-Hubert

Geen opmerkingen:

Een reactie posten