Het is een klein intiem restaurant dat ingericht is door de bekende interieurarchitect Lieven Musschoot. Bij de inrichting maakte hij gebruik van vintage meubilair, gecombineerd met moderne toetsen. In het restaurant vind je dus veel hout en bruine/grijze tinten terug. Deze combinatie maakt van het restaurant iets knus.
Bij het binnenkomen werden we hartelijk verwelkomt door de gastvrouw Valerie Van Dycke. Zij praat met een zeer zachte stem en komt daardoor een beetje schuchter over. Maar dit is zeker niet erg, integendeel. In een snelle wereld met mensen die alleen maar met zichzelf bezig zijn, is een vriendelijke glimlach van een zachte lieve vrouw meer dan welkom!
Bernard Bonte kwam zelf de menukaart toelichten. Je kan kiezen voor de lunchmenu (26€ of 36€), het 4-gangen menu (49€) of gewoon uit de kaart. Wij kozen voor de 4-gangen menu en in afwachting van het voorgerecht kregen we al enkele amuses die mij al aangenaam verraste.
Als voorgerecht kregen we een fris bordje met Zeeuwse schelpjes, duindoornbes, quinoa, zilte groentjes, aardpeer en een infusie van dashi. Een zeer mooi fris gerechtje dat mij meteen een wow-gevoel gaf!
Zeeuwse schelpjes - infusie dashi - duindoornbes - quinoa - zilte groentjes - aardpeer |
Zeeuwse schelpjes - infusie dashi - duindoornbes - quinoa - zilte groentjes - aardpeer |
Ganzenlever - gerookte paling - rode biet - Granny Smith |
Ganzenlever - gerookte paling - rode biet - Granny Smith |
Krokante zwartpootkip - aardappel - warmoes - rigatoni - zwarte zomertruffel |
Abrikoos - mousse Jivara - biscuit gezouten pinda - karamel met sansho peper - sorbet melk |
Abrikoos - mousse Jivara - biscuit gezouten pinda - karamel met snsho peper - sorbet melk |
Dat Bonte B mij wel ging bevallen, daar twijfelde ik niet over. Maar dat Bernard mij zo ging verrassen, dat had ik niet verwacht. Niet dat ik hem onderschatte, maar zijn gerechtjes waren echt 'af'! Zowel de presentatie (op de overigens mooie borden) als de smaak waren zeer goed. Als je dan nog eens bedenkt dat je deze menu krijgt voor maar 49€, dan doe ik daar mijn hoed voor af! De prijs-kwaliteitverhouding is er hier 'boenk' op. Hier kunnen vele chefs nog iets van leren. Neem daarbij nog eens het mooie interieur en de vriendelijkheid van Bernard en Valerie. Dan denk ik dat Bonte B dit jaar in mijn top 10 wel eens erg vooraan zou kunnen staan. Bernard en Valerie, doe zeker verder zoals jullie bezig zijn. Respect voor jullie werk!
Website 'Bonte B'
Dweersstraat 12
8000 Brugge
Geen opmerkingen:
Een reactie posten