vrijdag 16 januari 2015

Eat Love

Enkele jaren geleden nam Valentina Gatti 'De Mineral' over en toverde het om naar Eat Love Tastings.   Van de aanpalende zaal maakte ze de biopizzeria Eat Love.  'Eat Love' is in Gent en omstreken al een echt begrip geworden.  En het staat ook vermeld in het boek 'Must Eat' van Luc Hoornaert.  Daarom wou ik er al eens een tijdje naartoe gaan.  Omdat we deze avond nog een film moesten halen, kozen we voor een snelle hap en werd het de biopizzeria Eat Love.
Eat Love @ 'Must Eat' - Luc Hoornaert
Eat Love @ 'Must Eat' - Luc Hoornaert
De biopizzeria is simpel ingericht, maar het geeft wel een gezellig, warm en trendy gevoel.  Zowel de tafels, de bekleding als de toog bestaan uit houten platen.  De belichting bestaat precies uit papieren zakken die rond een lamp hangen.
Op de kaart vind je enkele Bar Bites, vele soorten pizza's en Dolci.  De pizza's worden gemaakt naar een recept van haar Italiaanse vader en bestaan uit biologische bloem van de 'Molens van Oudenaarde'.  Naast de normale versie, kan je de pizza's ook in mini-formaat verkrijgen en als je niet kan kiezen, kan je ook 2 smaken samen stellen op 1 pizza.  Naast de traditionele pizza's vind je er ook creatieve samenstellingen aangepast aan de seizoenen.
'Sharing is Caring' is het moto van het restaurant en dat doen we al onmiddellijk met enkele Bar Bites: fish sticks met gribiche (soort tartaar saus) en focaccia met houmous.  Daarbij nam ik een mojito.  Deze was lekker maar ze waren precies toch een beetje karig geweest met de hoeveelheid.
Als pizza had ik gekozen voor 'eliette'.  Een pizza met tomaat, look, ajuin, zwarte olijf, ansjovis, origano en pili pili.  Een lekkere pizza waarbij vooral de rode ajuin en ansjovis naar voor kwamen.  Hij was lichtjes pikant en dat mocht van mij gerust nog wat meer geweest zijn.  Aan de overkant kwam de 'diavola' op het bord.  Deze bestond uit tomaat, mozzarella en pikante salame.  Ook deze pizza smaakte goed en lichtjes pikant.
Eliette - tomaat, look, zwarte olijf, ansjovis, origano, pili pili
Diavola - tomaat, mozzarella, pikante salame
In de trendy restaurants staan er tegenwoordig overal sapjes op de drankkaart.  Dus ook in dit restaurant.  Al staan ze er hier al enkele jaren op en zijn ze eigenlijk de trendsetters i.p.v. de volgers.  Bij mijn pizza koos ik voor een bietensapje dat bestaat uit groene appel, rode en gele biet, limoen en kokoswater.
Is 'Eat Love' al een begrip in Gent, dan zijn Sofie's love wafeltjes dat zeker.  We konden dan ook niet anders dan ons avondje af te sluiten met deze heerlijke, luchtige en krokante wafeltjes!
Verwacht zeker geen pizza's zoals in de Pizza Hut.  Hier krijg je echte pizza's met verse ingrediënten op je bord. Het was een gezellige avond en we keren zeker nog eens terug om Tastings uit te proberen!
Eat Love Tastings
Ajuinlei 10 - 9000 Gent

Geen opmerkingen:

Een reactie posten