Quinoa kroketten met chili jam bij restaurant Adina |
120 gr witte quinoa
1/2 witte ui, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
olijfolie
1 ei, losgeklopt
8 eetlepels cheddar kaas, geraspt
8 eetlepels Parmezaans kaas, geraspt
8 takjes koriander, gehakt
panko
Ingrediënten voor de chili jam:
1 rode chilipeper
12 eetlepels suiker
20 aardbeien
12 eetlepels water
Kristof's versie van quino kroketten met chili jam |
Kook de quinoa gedurende 14 minuten in water.
Terwijl dit aan het koken is, bak je de ui en de knoflook aan in een beetje olijfolie.
Is de quinoa en het ui-look mengsel klaar, doe deze dan samen met het ei, de kazen en de koriander in een mixer en mix kort tot een dik mengsel. Kruid af met peper en zout.
Rol balletjes en rol ze door de panko om ze te paneren.
Zet ze in de koelkast terwijl je de jam maakt.
Maak ondertussen de jam. Doe alle ingrediënten in een pannetje en breng het aan de kook. Laat het op een zacht vuurtje sudderen tot je een jam krijgt. Breng op smaak met zwarte peper en zout. Laat afkoelen in de koelkast.
Frituur de balletjes kort op 180° tot ze mooi bruin zien.
En dip ze maar in de chili jam. Eerst heerlijk zoet en dan een pittige kick van de peper :) De balletjes doen mij denken aan risotto kroketjes. Lekker smeuïg van binnen en krokant van buiten.
Kristof's versie van quinoa kroketten met chili jam |
Martin Morales heeft ook een Youtube-kanaal waar je zijn kookkunsten kunt volgen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten