Enkele maanden geleden had ik in Yellow Bistro al een tafeltje op een een zaterdagmiddag gereserveerd. In de hoop dat het die dag goed weer ging zijn en dat we na onze lunch nog een bezoekje aan Brugge of Sluis konden brengen. Ik had blijkbaar goed gekozen want zaterdag was het al een heerlijk lente/zomerweertje met 20° op de thermometer. We waren dus al goedgezind vertrokken richting Brugge en eenmaal aangekomen, konden we ons nog vlot parkeren in de straat waar Yellow Bistro gelegen is. Is er geen plaats meer, dan kan je steeds parkeren in parking 'Pandreitje'.
Het pand is een mooi wit herenhuis en het interieur heeft een onafgewerkte look. De deuren zijn nog niet gerestaureerd, de muren nog niet geschilderd, er staan nog aantekeningen op de muren, ... dit gecombineerd met de frisse retro tafels en stoelen gaf een leuk gevoel. Het project wordt ook gesponsord door allerlei merken zoals Veuve Clicquot, Staub, Scotch & Soda, Smeg, ... en deze vind je ook terug in het restaurant. Sommige gerechtjes worden gepresenteerd in een Staub, in het restaurant staat een knalgele Smeg die ook gebruikt wordt om er de drankjes uit te halen, het personeel is in frisse stoere retro kledij van Scotch & Soda gestoken (past heel goed bij het interieur!) en Veuve Clicquot vind je natuurlijk overal terug. Er is een knalgele bar van clicquot, decoratie, ... en bij de aperitieven wordt het natuurlijk ook goed gepromoot. Je kan als aperitief natuurlijk ook een keuze maken uit de klassiekers op de kaart. Wij gingen voor een Veuve Clicquot Carte Jaune.
De gerechten kan je een beetje omschrijven als gerechtjes van de grootmoeder, maar dan op een moderne manier gebracht. Als voorgerecht had ik de Zeeuwse kokkels in eigen bouillon met soja, koriander en kafirlemoen. Ik ben verzot op kokkeltjes en op deze wijze had ik ze nog niet geproefd. Het was een wijze die aansloeg want dit ga ik thuis toch ook eens maken. Het vocht van de kokkels in combinatie met de soja en koriander was een absolute winner. Gelukkig had ik ook een lepel gekregen want het vocht heb ik volledig opgelepeld. Zo heerlijk was het! Mijn vrouw had de Noordzeekrabpoot XXL met groene kruiden die à la minute gekookt was. De krab ging perfect samen met de groene kruiden. Mijn vrouwtje had dus ook niet verkeerd gekozen :)
|
Zeeuwse kokkels in eigen bouillon met soja, koriander en kafirlemoen |
|
Noordzeekrabpoot XXL à la minute gekookt, boter met groene kruiden |
Ik had mij voorgenomen om al eens te proeven van de nieuwe Duvel Tripel Hop, maar deze is het toch niet geworden. De Duvel zal ik ergens anders ook nog wel kunnen proeven en dus ging ik voor een Liefmans Goudenband. Een donker bier met een tikkeltje zoet. De Liefmans was ook dranksuggestie bij mijn hoofdgerecht: het stoofpotje van Duke of Berkshire met gepekelde groentjes, krielaardappelen en mosterdjus. Drie heerlijke soorten vlees die perfect samengingen met de beetgare groentjes. En opnieuw was de jus super! De lepel die er was bijgegeven deed opnieuw goed dienst :) Het gerecht deed mij terugdenken aan gerechtjes van het restaurant "Aux Lyonnais" te Parijs (Alain Ducasse), wat toch veel betekent!
|
Stoofpotje van Duke of Berkshire, gepekelde groentjes, krielaardappelen en mosterdjus |
Mijn wederhelft had de gegrildeWagyu cap of rump, Marrakech style. Het vlees was zonder poespas gepresenteerd op het bord en werd vergezeld door een fris slaatje van couscous. Woorden zijn hier eigenlijk overbodig. Een perfect gegaard stukje vlees. Meer moet dat niet zijn.
|
Slaatje van couscous |
|
Wagyu cap of rump |
Als afsluiter hebben we nog gekozen voor een stukje kaas. Ik had de 36 maand gerijpte Vieux Comté en mijn vrouw de Crottin de Chavignol. Beide vergezeld van een fris slaatje en krententoast.
|
Vieux Comté, 36 maand gerijpt |
|
Crottin de Chavignol |
De bediening was heel professioneel en perfect. Men had alles gezien en we hebben nooit op een gerecht moeten wachten. Een bediening zoals het moet zijn. Gert De Mangeleer zie je ook regelmatig passeren en hij is een heel sympathieke kerel die wel klaar staat voor een babbeltje. Heel down-to-earth. Respect daarvoor! Het is een mooi concept dat in grootsteden zoals Antwerpen of Brussel ook nog wel zou aanslaan. Helaas is het restaurant maar open tot 31/05, maar misschien dat ik in die tijd nog wel eens reserveer :)
Website Yellow Bistro
Geen opmerkingen:
Een reactie posten