Ingrediënten (voor 4 personen):
500g frambozen
6el suiker
12 amandelkoekjes
250g mascarpone
4 eieren
2el kirsch
muntblaadjes
cacaopoeder
Bereiding:
- Scheid het eigeel van het eiwit.
- Voeg 3 eetlepels suiker toe aan het eiwit en 3 eetlepels aan het eigeel.
- Klop beide op.
- Voeg de mascarpone toe aan het eigeel en meng dit. Voeg daarna voorzichtig het opgeklopte eiwit eraan toe.
- Plet de helft van de frambozen met 2 eetlepels Kirsch.
- Neem enkele glaasjes en doe er een laagje geplette frambozen in.
- Strooi hier een beetje verkruimelde amandelkoekjes overheen, leg hier vervolgens het mascarponemengsel bovenop. Doe dit zo verder tot het glaasje vol is.
- Bovenaan werk je het glas af met cacaopoeder, enkele frambozen en een blaadje munt.
- Tip 1: Als je geen amandelkoekjes vindt dan kan je gewone koekjes nemen en deze aanvullen met amandelschilfers.
- Tip 2: Om de presentatie wat feestelijker te maken kan je de tiramisu ook presenteren in een groot wijnglas (de foto hieronder was voor de wedstrijd van Junior Masterchef. Als je de tiramisu op deze wijze presenteert dan mag je er zoveel niet in doen).
Recept van Piet Huysentruyt.
Smakelijk zoete mondjes!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten