zondag 18 oktober 2015

Volta

Bij het bekijken van mijn lijstje 'te doen 2015' stond er nog een vinkje naast restaurant Volta.  Hoog tijd dus om eens een bezoekje te brengen aan Volta.  Zeker hoog tijd als je weet dat ze dit jaar nog hun 5-jarig bestaan vieren.
Volta ontstond 5 jaar geleden met Olly Ceulenaere aan de kookpotten.  Hij zorgde er meteen voor dat Volta een begrip werd in Gent en ver daar buiten.  Ondertussen heeft Ceulenaere het schip verlaten om zijn eigen zaak 'Publiek' te openen.  Zijn vervanger werd zijn toenmalige sous-chef Davy De Pourcq, die het roer met evenveel succes overnam.  De 14/20 in GaultMillau werd behouden en in 2013 kregen ze de titel 'Beste Groenterestaurant van het land'.  Dat Volta een groenterestaurant is, bevestigen ze nog eens met hun jaarlijks pop-up restaurant 'Pop-Corn' midden in een maïsveld.  Elke zomer sluit Volta een maand en slaan ze hun tenten op in de Zomergemse maïsvelden.

Volta is gelegen in een voormalig elektriciteit-station aan de Nieuwe Wandeling.  Het pand heeft dus vanzelfsprekend een industrieel uitzicht, maar dit is in evenwicht gebracht met warme materialen zoals de enorme luster met gele lampenkappen die in het midden van het restaurant hangt.  Deze luster is een eyecatcher, maar dat is ook de open keuken.  Als bezoeker heb je een mooi zicht op de bezige koks en dat is toch altijd de moeite om naar te kijken.  Linksboven van het restaurant, heb je een gezellige bar waar je jouw aperitief kan nuttigen.  Maar waar je ook gewoon gezellig kan vertoeven voor een avondje uit.  Rechtsboven heb je dan nog de Accu.  Dit is een vergaderruimte die af te huren is.


Wij begonnen onze lunch met een aperitief in de bar en daarbij kregen we het gezelschap van  amuses.  De eerste was een kommetje met in mosterd gemarineerde mosseltjes.  Het tweede was een merengue van rode biet, kip en gepofte sesam.  Fris en mooi aangepast aan het seizoen.
Mossel gemarineerd in mosterd
Merengue van rode biet, kip en gepofte sesam
's Middags kan je kiezen voor een 2-gangenlunch aan 28€ of voor het Voltage-menu van 4-gangen aan 48€.  's Avonds kan je kiezen uit een 5- of 6-gangen menu.  Wij gingen voor het Voltage-menu en dit startte met een frisse bereiding van gamba's.  Op het bord kwam een gebakken gamba en een tartaar van gamba.  Beiden kregen het frisse gezelschap van komkommer en dragon.
Gamba's - komkommer - dragon
Daarna kwam er een mooie meid langs die versierd was met courgette en geparfumeerd was met curry.  Lekker, maar teveel parfum kan soms storend zijn en dat was hier ook het geval met de curry.  De curry was voor mij te overheersend waardoor de smaak van de heek verloren ging.
Mooie meid - courgette - curry
Na de mooie meid kwam er een everzwijntje op tafel.  Everzwijn 'grand cru' met rode biet en Pas de Rouge.  Een heerlijk stukje everzwijn met de mooie smaken van het seizoen.
Everzwijn 'grand cru' - rode biet - Pas de Rouge
Als dessert kon je kiezen tussen zoet en kaas.  In vele restaurants moet je een supplement betalen voor kaas, maar hier was dit niet het geval.  Wat wel mooi is.  Mijn echtgenoot koos voor de kaas die vergezeld was van heerlijk vruchten.  Ik ging voor de zoete bereiding van kalamansi, kokos en caiperinha.
Kalamansi - kokos - caiperinha
Volta heeft naast een mooie wijnkaart, ook enkele wijnen van de automaat.  Je kan dus enkele wijnen per glas verkrijgen en wat leuk is, is dat ze bij de wijn ook steeds de fles presenteren.


Als afsluiter namen we nog een koffie verkeerd en de ober kwam deze met terechte trots presenteren.  De koffie was echt heel mooi gemaakt.  Ik wil ook nog even vermelden dat de bediening van deze ober fantastisch was.  Hij was heel vriendelijk en behulpzaam.  Hij stelde je direct op je gemak en probeerde je echt een mooie tijd te bezorgen.  Een reden op zich om terug te gaan!  Een meerwaarde voor het restaurant!Jammer dat het zolang heeft geduurd voor dat ik dit restaurant eens bezocht heb.  Een mooi interieur, vriendelijke bediening, lekkere en mooie gepresenteerde gerechten aan mooie prijzen.  Zeker te bezoeken waard dus!
Website 'Volta'
Nieuwewandeling 2B
9000 Gent

Geen opmerkingen:

Een reactie posten