donderdag 10 april 2014

The Jane: For Tonight God is a Cook!

Bij het maken van de reservering had ik 2u geduld moeten hebben, maar het was mij gelukt.  Ik had een reservatie kunnen maken en op 08/04 was het dan eindelijk zover.  Dan konden we het nieuwe restaurant van Sergio Herman gaan ontdekken.  Het restaurant was al een hype al voor het nog maar zijn deuren had geopend dus was ik heel benieuwd wat we die avond te zien gingen krijgen en wat we gingen proeven.  Hoe ging de kapel er uit zien?  Zou het eten hetzelfde zijn als in Pure C?  Zou de service al vlot verlopen?  ...

Bij het maken van de reservering kon je ook de optie 'parkeerplaats' aanvinken en ik kan dit aanraden.  Dan kan je gemakkelijk parkeren op een voorbehouden plaats in de ondergrondse parking aan het restaurant.  Deze optie kost 8€ maar is voor Antwerpse normen nog heel goedkoop.  Als je uit de parkeergarage komt dan zie je al meteen het mooie restaurant staan.  Binnengekomen werden we ontvangen door een zeer bevallige roosharige gastvrouw die ons begeleidde naar ons tafeltje.  Als dit de verpersoonlijking is van Jane dan zou het een veelbelovende avond worden.
Bij het binnenkomen vind je een glazen kamer waar de cocktails, koffie, brood, kaasschoteltjes, ... bereid worden.  Aan de andere kant van het restaurant, waar het altaar normaal gezien staat, vind je het altaar van Sergio en Nick.  Een glazen kamer waardoor je elke beweging van de koks kan volgen.  Iets wat ik altijd leuk en fascinerend vind om te doen.De eyecatchers van het restaurant zijn het doodshoofd dat boven de keuken hangt, de mooie glasramen en de adembenemende kroonluchter die in het midden van het restaurant hangt.  Helemaal Sergio zijn stijl :)

Voor het menu kan je kiezen tussen 3, 5 of 7 gangen.  Wij gingen voor de full option, aangevuld met de kaas.  Bij elke gang heb je de keuze uit een aangepast glas wijn of bier.  We zijn de avond gestart met een frisse cocktail en enkele amuses.

De eerste starter was zeer fris en deed mij al direct aan Pure C denken: Makreel, ceviche duindoornbes.
Makreel, ceviche duindoornbes
De volgende starter was voor mij al meteen een van de hoogtepunten van de avond: Artisjok, coquille en avocado.  De combinatie van coquille met avocado was subliem!
Artisjok, coquille, avocado
De volgende starter was omschreven als 'Arabische smaken'.  Ik kan de Arabische keuken de laatste tijd meer en meer smaken, dus was ik nieuwsgierig naar wat we gingen krijgen.  Een lekkere falafel met harissa.
Arabische smaken
Begeleidende wijn:
Bodegas Ossian Quintaluna 2011
Rueda, Spain
Verdejo

We gingen verder met een cannelloni met spinazie en olijf.  Ooit al eens Italië in een kommetje geproefd?  Dan moet je dit gerechtje zeker eens proberen.
Cannelloni, spinazie, olijf
Het volgende gerechtje was omschreven als 't Hof Welgelegen.  Benieuwd wat dat zou worden.  Het bestond uit aardpeer, kool, een heerlijke bouillon van aardpeer afgewerkt met dragonolie.  Voor mij persoonlijk een nieuw hoogtepunt.  De bouillon was super!
't Hof Welgelegen
Begeleidende wijn:
Niepoort Redoma 2011
Douro, Portugal
Field Blend most with Rabigato

Het volgende gerechtje was er eentje om te delen: Inktvis met chorizo en witte boontjes.
Inktvis, chorizo, witte boontjes
Naar het volgende gerecht (rundscurry) was ik terug nieuwsgierig want curry's staan bij ons ook geregeld op het menu.  Zou mijn curry een beetje kunnen tippen aan die van Nick en Sergio?  Awel, ik moet zeggen dat mijn curry er niet meer ver van af is :)
Rundscurry
Begeleidende wijn:
Domaine Dupasquier Rousette de Savoie 2010
Savoie, France
Altesse

Bij de start van het restaurant stond er een duifje op het menu al hoofdgerecht.  Het duifje waarmee Sergio afscheid nam in Oud Sluis.  Het hoofdgerecht is ondertussen al verandert naar een stukje Iberico nek met aubergine miso en sesam.  Wat een hemels mals stukje vlees.  Ik denk dat je hiermee zelfs een vegetariër kan bekeren.  Als bestek krijg je de coole messen van Florentine Kitchen Knives.
Iberico nek, aubergine miso, sesam
Florentine Kitchen Knives
Begeleidende wijn:
Domaine Mas Coutelou, Classe 2012
Languedoc, France
Syrah, Carignan

Tussendoor hadden we ook nog gekozen voor de kaas selectie van Michel Van Tricht en Zoon.  Kaasjes van Van Tricht sla je nooit af!  De kaasjes werden vergezeld van brood en een chutney.  De begeleiding mocht wel wat meer geweest zijn.  Gelukkig was er een goede Madeira bij.
Kaas selectie Michel Van Tricht en Zoon
Begeleidende wijn:
Barbeito Collection Nr 1
Madeira, Portugal
Tinta Negra, Verdelho, Malvasia

Als laatste gerecht kregen we het dessert 'Vika'.  Een ode aan de dochter van Nick Bril.  Een combinatie van framboos, roos, verveine, yoghurt, violet en witte chocolade.  Een mooie en frisse afsluiter.
Vika
Begeleidende wijn:
Weignut Angerhof-Tschida 2012
Auslese, Burgenland, Austria
Welschriesling, Sämling, Weissburgunder

Als afsluiter kregen we nog een rondleiding in de keuken en konden we nog een praatje maken met Sergio.
Als algemeen besluit kan ik zeggen dat het eten al goed op punt staat.  Daar is niets op aan te merken.  Maar ik had ook niets anders verwacht.  De bediening verloopt vlot, maar daar kan het nog beter.  Soms vergaten ze de wijn eens voor te stellen en bij het voorstellen van de gerechten waren ze dikwijls te gehaast.  Maar met nog maar 2 of 3 weken open te zijn, verloopt de bediening prima.

Is het te vergelijken met Pure C?  Qua concept zijn het 2 verschillende.  Bij Pure C zit je aan de zee, heb je het Ibiza/vakantie gevoel, de zilte en citrus smaken, ...  Bij de Jane zit er soms wel eens een gerechtje tussen dat je aan Pure C doet denken, maar de keuken in het algemeen is toch anders.  De 2 zijn zeker niet te vergelijken.

Een vraag die sommige mensen mij stelden was "Is Sergio er niet enkel aanwezig voor de show?".  Absoluut niet.  Van als je binnenkomt is hij al druk in de weer.  Hij dresseert elk gerechtje, staat daarna mee de keuken te poetsen en begint dan nog eens aan de volgende mise en place.  Respect daarvoor!

We wisten al dat Sergio een God was in de culinaire wereld, maar met Nick Bril hebben we er een nieuwe God bij!
The Jane
The Jane website

Geen opmerkingen:

Een reactie posten