Ingrediënten voor 4 personen:
4 lapjes varkensspiering
1 ui, gesnipperd
1 teentje look, gesnipperd
1/2 stengel citroengras, gekneusd
1 duimgroot stuk gember, geschild en doormidden gesneden
120g shitaki
200ml kokosmelk
1/2 limoen, de geraspte schil
4 wraps
koriander
olijfolie
curry- & paprikapoeder
peper & zout
plasticfolie
Dipsaus:
2el mayonaise
2el curry ketchup
2el pickels
1/2 limoen, de geraspte schil
koriander
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C.
Plet de look met een mes. Stoof de look, gesnipperde ui en gember zachtjes aan in een scheut olijfolie.
Voeg de shitaki’s toe en kruid met peper en zout. Voeg de citroengrasstengel toe en blus met kokosmelk. Kruid verder af met een flinke snuif currypoeder.
Wikkel de varkensspiering in plasticfolie en plet het vlees door er met de platte kant van een keukenbijl op te slaan.
Wrijf het vlees in met olijfolie, paprika- en currypoeder en kruid af met peper en zout.
Haal de champignonmengeling van het vuur en verwijder het citroengras en de gember.
Beleg elke wrap met een lapje varkensspiering en enkele lepels van het champignonmengsel. Werk af met enkele blaadjes koriander. Rol op en bak 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Maak ondertussen de saus. Meng de mayonaise met de curryketchup en pickles. Breng op smaak met een beetje zeste van limoen en enkele blaadjes gehakte koriander.
Filmpje 'Oostere wrap - Njam'
Geen opmerkingen:
Een reactie posten