Video 'Flemisch Food Bash 1'
Voor de 2de editie zag Florizoone het grootser. Het event verhuisde naar het strand van Oostduinkerke en het werd een echt festival. Op de line up vond je 40 (20 binnenlandse en 20 buitenlandse) chefs, 20 bartenders, 30 beer types by Struise Brouwers, Cheese Aficionados, Bakers, Baristas, Butchers en Pastry Chefs terug. Aangevuld met de nodige randanimatie zoals barber shops, tattoo shops en dj's.
Vijf dagen een hittegolf gehad en juist vandaag gingen de sluizen open en viel de regen met bakken uit de lucht. Gevolg: iedereen vluchtte in de tenten en daar was het dan ook een overrompeling. Eigenlijk een beetje chaos. Het was moeilijk om te zien waar welke chef bezig was. Gelukkig komt er na regen zonneschijn. Iedereen ging vlug het strand op om te genieten van de zon en de organisatie viel in zijn plooien. Nu kon je op je gemak rond kuieren en genieten van de chefs hun gerechten.
Bij het binnenkomen kreeg iedereen een vork/lepel om de gerechten te proeven en kreeg je ook een krant met de recepten van alle gerechten in. Ideaal voor als je de gerechten thuis zelf eens wilt uitproberen.
Hieronder een overzicht van de gerechten die we geproefd hadden.
Mingoo kang - Mingles (Zuid Korea)
Hoa Truong & Huibrechts Berends - BUN (België)
Chè chuôi
Aramburu Gonzalo - Aramburu Restaurant (Argentinië)
Austral Andean salad
Niek Bossaert - Backery Bossaert Brood en banket (België)
Gin and Tonic
Kobus van der Merwe - Oep Ve Koep (Zuid-Afrika)
Cape Malay Piekelvis
Jan, Hanne & Ran Van Ongevalle - The Pharmacy (België)
Straf Spul 2.0 (Filliers jenever, Cassia Bark/Star Anise syrup, celery bitters, clarified seawater, Bamboo Ash Tincture, citrus juice, ginger beer) >>> Toppertje!!!
Paul Morel - The Jane (België)
Cocktail met duindoornbes, sake, Gruuthuse De Struise Brouwers
Riccardo Di Giacinto - Ristorante All'Oro* (Italië)
Fregola with anchovy, butter and orange zest
La Boucherie Metzger (Frankrijk)
Dierendonck (België)
De Struise Brouwers (België)
Edwin Klaasen - Desem en Zo (Nederland)
Een beestig rozijnenbroodje meegebracht!!! Nog nooit zo'n lekker gegeten!
Cold salmon 41°, Dill oil with squid inkt, frozen apple cloud
Filmpje van het dresseren van het gerecht.
Soenil Bahadoer - De Lindehof** (Nederland)
Rendang with fermented chinese cabbage
Jonathan Stranger - Ludivine (USA)
Smoked Beef Belly "Bitter & Sweet"
Anthony Genovese - Il Pgliaccio* (Italië)
Rigatoni with smoked aubergine, cardamom powder and chocolate
Michel Van Tricht & Zoon - Kazen Van Tricht (België)
Tim Boury - Restaurant Boury* (België)
Mackerel, buckwheat noodles, pickled lemon, radish
Het was een fantastische namiddag met lekkere gerechtjes, cocktails, een gezellig sfeertje, ... en blijkbaar dacht ik daar niet alleen over want er waren ook nog enkele bekende koppen die eens een kijkje kwamen nemen. Op naar FFB nr3!
Vincent, ik heb maar één woord voor u: RESPECT!
Photo by hln.be |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten