Ingrediënten voor 4 kleine cakes of 1 grote:
Voor het beslag:
340g kristalsuiker
7 eiwitten
380g volkorenbloem met zemelen (te verkrijgen bij Aveve)
80g cacaopoeder
12g bakpoeder
200g magere melk
240g olijfolie
150g magere yoghurt
80g cacaochocolade, fijngehakt
Voor de rotsjes:
170g cacaochocolade, gesmolten
2el muesli
3el chocopops
3el witte chocoladebolletjes
Voor de paste van de mascarpone:
250g mascarpone
3el cacaopoeder
1el poedersuiker
Bereiding:
Voor de cake:
Verwarm de oven voor op 150°C.
Klop de eiwitten op met de suiker in een vetvrije kom. Meng de bloem met het cacaopoeder en het bakpoeder. Roer het bloemmengsel voorzichtig onder het opgeklopte eiwit. Giet de melk erbij en meng voorzichtig met de rest van het beslag. Doe hetzelfde met de yoghurt en de olijfolie. Voeg de cacaochocolade toe en meng goed.
Verdeel het beslag over 4 kleine cakevormen en bak 35 à 40 minuten in de oven.
TIP: Ik heb 1 grote cake gemaakt en deze heeft toch wel 70 min in de oven moeten staan.
Voor de rotsjes:
Meng de chocolade met de rest van de ingrediënten. Lepel het beslag in rotjes op een bakmat en laat opstijven.
TIP: Je kan allerlei ingrediënten gebruiken om de rotsjes te maken. Ik heb enkel muesli en iets zoals Maltezers genomen.
Voor de mascarponecrème:
Roer alle ingrediënten onder elkaar tot een glad mengsel en schep over in een spuitzak.
TIP: Ik heb een beetje magere melk toegevoegd om de crème een beetje vloeibaarder te maken. Zonder de melk was hij te stijf.
Afwerking:
Spuit toefjes mascarponecrème op de bovenkant van de cake en werk verder af met de rotsjes.
Hi! I would like to invite you to check out our site www.volrecepten.nl . Adding your blog to our site will make your recipes available to many more users and help you get more visits to your blog. Our service is free and can you would be able to leave us any time.
BeantwoordenVerwijderenIf you like the idea of being found on our page, please, add your blog here http://www.volrecepten.nl/registreer-u-voor-de-topblogs-met-recepten.
I hope to see you there soon!