Ingrediënten (voor 4 personen):
1/2 middelgrote pompoen.
200g verse geitenkaas
3 sneetjes Zwarte Woudham
3 uien
3 stengels groene selder
2 wortels
1 teentje look
1 kardemompeultje
3l kippenbouillon
1 scheutje olijfolie
1 klontje boter
verse laurier (voor het bouquet garni)
verse tijm (voor het bouquet garni)
Bereiding:
- Schil de pompoen en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Snij de uien, de groene selder en de wortelen grof.
- Pel de look.
- Smelt een klont boter met een scheut olijfolie in een pot.
- Stoof alle groenten samen met de onversneden look op een matig vuur.
- Pel het kardamompeultje en kneus het zaad. Voeg dit toe aan de pot met groenten.
- Laat alles enkele minuten stoven en giet er vervolgens de kippenbouillon bij. Voeg ook het bouquet garni toe. Laat alles een uurtje rustig sudderen.
- Vis het bouquet garni uit de soep. Zo je wil, schep je ook de look uit de soep.
- Voeg de geitenkaas toe en mix de soep fijn.
- Snij de Zwarte Woudham in fijne reepjes.
- Tip: Zeef de soep voor een fijner resultaat.
- Schep de soep in het bord en strooi er snippers ham over.
Smakelijk en laat deze soep je maar goed verwarmen in deze koude periode.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten