woensdag 30 juli 2014

Het Mighty Spice Express Kookboek by John Gregory-Smith

Ik kook graag met specerijen, ik ontdek graag nieuwe keukens en als het kan mag het koken ook rap vooruit gaan.  Het Mighty Spice Express kookboek is dus echt iets voor mij.  In het kookboek vind je exotische gerechten van over de ganse wereld, die gemaakt zijn met allerlei geweldige specerijen.  In dit kookboek vind je gerechten uit onder meer Azië, Noord-Afrika, Zuid-Amerika en het Midden-Oosten.  En als je denkt dat het koken met specerijen veel tijd in beslag neemt, dan heb je het goed mis.  Want in dit kookboek bewijst John Grogory-Smith dat koken met specerijen helemaal niet lang hoeft te duren.  Hij heeft vele recepten herwerkt naar een verkorte en simpele versie, maar die nog evenveel smaak hebben.  Ideaal dus voor onze maatschappij waar in alles zeer vlug moet gaan.  Ik vraag mij dan altijd af: "Zijn het ook korte recepten?".  Meestal duurt het voor de chefs niet zo lang om te koken, maar als jij het dan als amateur moet doen ben je meestal wel een stukje langer bezig.  Ik heb reeds 2 recepten uitgeprobeerd en ik moet zeggen dat het kookboek niet liegt.  De recepten zijn inderdaad simpel en in een mum van tijd heb je een heerlijk gerecht.

John Gregory-Smith heeft enkele jaren geleden al een gelijkwaardig kookboek geschreven, namelijk Het Mighty Spice kookboek.  In dit kookboek laat hij zien dat je met niet meer dan 5 specerijen per recept een fantastisch gerecht kunt maken.  In dit kookboek vind je gerechten uit onder meer Thailand, China, India, Mexico, Turkije en Marokko.  Dit kookboek was een internationaal succes.
Zoals ik al eerder aangaf heb ik dus al twee gerechtjes gemaakt uit het kookboek.  Het eerste gerecht was Rita's garnalencurry met tamarinde en kokos.  Wie Rita is weet ik niet, maar ik weet wel dat ze een lekkere curry kan maken.

Ingrediënten
250 gr Basmatirijst
2 uien
2 el Arachideolie
3 gedroogde rode chilipepers (of chilipoeder)
10 peperkorrels (of versgemalen zwarte peper)
1 tl paprikapoeder
1/2 tl kurkuma
4 dl kokosmelk
3 tl tamarindepasta (of limoensap)
500 gr gepelde jumbogarnalen
1 handvol korianderblaadjes
zeezout
Bereidingswijze (20 min)
Kook de rijst in 10-12 minuten gaar in kokend water, of volg de aanwijzingen op de verpakking.  Laat de rijst uitlekken in een vergiet en doe hem terug in de pan.  Dek de pan eerst af met een schone theedoek en dan met het deksel.  Zet de pan zo opzij en laat de rijstkorrels mooi vol worden.

Pel ondertussen de uien en snijd ze in ringen.  verhit de olie in een grote koekenpan op halfhoog vuur en bak de uienringen in 4-5 minuten lichtbruin, onder af en toe roeren.

Maal ondertussen de chilipeper en peperkorrels in een specerijenmolen tot een fijn poeder.  Doe het poeder bij de uienringen en voeg de paprika, kurkuma en een flinke snuif zout toe.

Men en voeg de kokosmelk en tamarinde toe.  Roer alles heel goed door elkaar, tot de saus mooi gebonden is.  Breng hem aan de kook en doe de garnalen erin.  Roer ze door de hete saus, dek de pan af en laat de curry 5-6 minuten koken, onder af en toe roeren, tot de garnalen gaar en mooi roze zijn.  Hak ondertussen de koriander grof.  Strooi de koriander over de curry en serveer de rijst erbij.

Een makkelijke recept en in 1-2-3 klaar.  De tamarinde heb ik niet gevonden.  Deze smaakt zurig en heb ik dus vervangen door limoensap.
Rita's garnalencurry met tamarinde en kokos
Rita's garnalencurry met tamarinde en kokos
Het tweede recept dat ik geprobeerd heb is de Shepherd's pie van Rana Keema.

Ingrediënten
Voor de kruidige puree:
750 gr nieuwe aardappelen
30 gr boter
1 tl garam masala
3 lente-uitjes
1 el olijfolie

Voor het lamsvlees:
1 rode ui
2 el arachideolie
3 kardemompeulen
3 grote stukken foelie
500 gr lamsgehakt
1 handvol korianderblaadjes

Voor de tomatensaus:
2,5 cm verse gemberwortel
4 tenen knoflook
100 gr tomatenpuree
1,5 tl garam masala
1 tl chilipoeder
1/2 tl kaneel
150 gr doperwten (diepvries)
zeezout
Bereidingswijze (45 min)
Leg de ongeschilde aardappels in kokend water en kook ze 15 minuten, of tot ze zacht zijn.  Bereid ondertussen het lamsvlees.  Pel en snipper de rode ui.  Verhit de arachideolie in een grote koekenpan op halfhoog vuur en doe de ui, kardemompeulen en foelie erin.  Roer goed en voeg het lamsvlees toe.  Zet het vuur hoog en roerbak het gehakt in 3-4 minuten gaar.  Zet het vuur halfhoog en bak het gehakt nog een paar minuten onder af en toe roeren.  Bereid ondertussen de saus.

Schil de gember, pel de knoflook, doe ze in de blender en voeg de tomatenpuree, garam masala, het chilipoeder, de kaneel en een flinke snuif zout toe.  Meng alles tot een gladde saus.  Schep de saus in de pan met gehakt, voeg 1,5 dl heet water en de doperwten toe en roer.  Dek de pan af, zet het vuur laag en laat het geheel 15 minuten pruttelen.  Roer af en toe.

Giet de gekookte aardappels af en doe ze terug in de pan.  Prak ze licht zodat ze net uit elkaar vallen en voeg de boter, garam masala en een flinke snuif zout toe.  Dek de pan af.  Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze fijn, doe ze bij de aardappels en meng alles goed.  Dek de pan af en zet opzij.

Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand en hak de koriander voor het lamsvlees fijn.  Schep als het gehakt klaas is de koriander erdoor.  Doe het gehakt voorzichtig in een ovenschaal en schep de kruidige aardappelpuree erover.  Sprenkel er wat olijfolie over en zet de schotel 5 minuten on de grill, tot de bovenkant krokant en goudbruin is.  Serveer.
Laag 1: gehakt met saus
Laag 2: aardappelen op de saus
Laag 1 + 2 geeft Shepherd's pie by Rana Keema
John Gregory-Smith @ work - Chicken Kadahi

Het Mighty Spice Express kookboek
John Gregory-Smith
Publicatiedatum: 26/05/2014
Pagina's: 224
Uitgever: Veltman Uitgevers B.V.
Prijs: 25€
Te bestellen op Standaard Boekhandel

Het Mighty Spice kookboek
John Gregory-Smith
Publicatiedatum: 01/06/2012
Uitgever: Veltman Uitgevers B.V.
Prijs: 19,99€
Te bestellen op Standaard Boekhandel

zondag 27 juli 2014

Rooselaer - Zomerfeest

De Rooselaer, het restaurant waar we al enkele jaren de seizoensmenu's gaan proeven.  De geschiedenis, een beschrijving van het interieur en de bediening kan je lezen in mijn review van ons laatste bezoek in januari.  Met de zomer stond er een nieuw menu op de kaart dus waren we terug van de partij.

We begonnen het menu met een huisaperitief een trio van hapjes (een fris maatje, een soepje en een kroketje van kalfszwezerik).
Maatje - soepje - kroketje van kalfszwezerik
Als eerste gang stond er warm-koude bereiding van tonijn 'Rossini' op de kaart.  Aangevuld met ganzenlever, zomertruffel en oude Parmezaan.  De frisse tonijn gecombineerd met drie sterke smaken gaf een geslaagd gerechtje.  Omdat mijn vrouw zwanger is en dus geen rauwe vis mag eten, hadden ze voor haar een kaaskroket gemaakt.  Mooi gebaar dat ze voor haar de menukaart een beetje aangepast hebben.
Tonijn 'Rossini' warm-koud, ganzenlever, zomertruffel, oude Parmezaan
Vanaf de tweede gang kon mijn vrouw van alle gerechten ten volle meegenieten en dat deed ze dus ook van de zeebaars met venusschelpjes, artichok, groene asperges en zeekraal.  Een perfect gegaard stukje zeebaars met lekkere schelpjes!
Zeebaars, venusschelpjes, artichok, groene asperges, zeekraal
Bij de derde gang kan je altijd kiezen tussen gestoomde kreeft met venkel, tomaat, sabayon van acaciahoning en een ander gerecht.  Normaal kiezen we altijd de kreeft omdat mijn vrouwtje daar zo verlekkerd op is, maar deze keer bestond het andere gerecht ook uit kreeft.  Dan nog wel in combinatie met kalfszwezerik, peulvruchten en spitskool.  Onze keuze ging dan ook uit naar dit laatste gerecht en dit hebben we ons zeker niet beklaagd.
Kalfszwezerik-kreeft, mille-feuille, peulvruchten, spitskool
Als vierde gerecht hebben we gekozen voor de Mechelse koekoek met een vol-au-vent van de bil, hanekam, jus naturel en een fris groenteslaatje.  Een mooi stukje kip met knapperige groentjes en een heerlijke jus, meer moe dat dikwijls niet zijn.
Mechelse koekoek, vol-au-vent van de bil, hanekam, jus naturel, fris groenteslaatje
Als afsluiter heb ik mij nog een kaasbordje genomen met een 10 jaar oude Madeira.  Het was terug een heerlijke avond.  Ik kijk al uit naar het menu van mijn lievelingsseizoen, de herfst!

Voor 4 gangen betaal je 55€ (aangepaste wijnen 24,50€)
Voor 5 gangen (zeebaars) betaal je 64€ (aangepaste wijnen 29,50€)

Website 'De Rooselaer'

Chili con carne (Meus)

Ik ben opgegroeid met Piet Huysentruyt en met hem heb ik dus mijn 'basis' meegekregen.  Mijn keuken bestond in het begin enkel uit Vlaamse, Franse en Italiaanse gerechten.  Als ik op restaurant ga dan eet ik graag nieuwe gerechten/ingrediënten.  Ik ontdek graag nieuwe keukens.  Geleidelijk aan kwamen deze keukens dus ook op mijn weekmenu te staan.  Als ik het heb over de andere keukens dan heb ik het over de Aziatische, Indische en Mexicaanse keukens.  Gerechten daarvan worden hier al zoveel klaargemaakt dat de verhouding klassieke - exotische keukens op men weekmenu al 50 - 50 is geworden.  Ik zou zelfs durven zeggen dat het al 40 - 60 is geworden.  Waarom?  Voor mij zijn het vooral de geuren en de smaken die het hem doen.  In deze keukens zijn de gerechten vaak erg simpel, maar door de vele kruiden die ze gebruiken krijg je ongelooflijke smaken in je mond.  Neem daarbij nog eens de geuren en de kleuren en je hebt mooie, simpele, eerlijke en heerlijke gerechten.  Deze keer stond er een Mexicaanse klassieker op het menu, namelijk Chili con carne of Chili met vlees :)
Ingrediënten
  • 2 uien
  • 1 teentje look
  • een scheutje olijfolie
  • 3 stengels selders
  • 1 dikke wortel
  • 1 rode paprika
  • 1 rode chilipeper
  • boter
  • 500 g zuiver rundergehakt
  • 1 kaneelstokje
  • een snuifje komijnpoeder
  • een snuifje paprikapoeder
  • enkele blaadjes laurier
  • enkele takjes tijm
  • 25 cl rode wijn
  • 400 g rode bonen (in blik)
  • 140 g tomatenpuree (geconcentreerd)
  • 200 g tomatenstukjes (in blik)
  • 3 dl groentesap (bv. V8)
  • peper
  • zout 
  • zure room
  • koriander
Bereidingswijze
  • Snipper de uien fijn en hak de look in stukjes. Plet de look vervolgens tot pulp.
  • Zet een ruime stoofpot op een matig vuur. Stoof de stukjes ui en de lookpulp in de olie.
  • Zet na een paar minuten het vuur zachter en snij de overige groenten.
  • Spoel de selder en verwijder het loof. Breek de stengels en trek er de taaiste vezels uit, of schil ze met een dunschiller. Snij de stengels eerst overlangs en vervolgens in kleine blokjes.
  • Schil de wortel en snij de peen in kubusjes. Doe ze samen met de stukjes selder in de stoofpot en roer.
  • Was de rode paprika, snij de vrucht in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Schil de stukken zodat de moeilijk verteerbare schil niet in de bereiding terechtkomt. Snij de vrucht in dunne reepjes en vervolgens in bokjes.
  • Snij de rode chilipeper overlangs in twee. Verwijder de zaadjes als je niet gesteld bent op een te pikante smaak. Hak de chili in piepkleine stukjes. Doe ze bij groenten.
  • Stoof de kleurige mengeling zo’n 10 minuten en roer regelmatig.
  • Verhit intussen een braadpan en smelt er een klontje boter in. Doe het rundergehakt in de pan en bak het op een stevig vuur.
  • Prak er af en toe in met een vork, maar overdrijf niet, zodat er voldoende ‘stukken’ vlees overblijven. Schud het gehakt na een paar minuten even op.
  • Kruid het vlees met een kaneelstok, een snuifje komijnpoeder en wat paprikapoeder. Doe er ook een paar blaadjes laurier bij en wat verse tijm.
  • Schenk er de rode wijn bij en roer alles grondig om. Laat de alcohol wegkoken.
  • Doe het gebakken vlees in de stoofpot met groenten. Voeg ook de bonen, het groentesap, de geconcentreerde tomatenpuree en de tomatenblokjes uit blik toe.
  • Laat de chili con carne minstens 45 minuten sudderen op een zacht vuur. De stoofschotel mag gerust een heel stuk langer sudderen.
  • Proef en kruid het gerecht indien nodig met een beetje peper van de molen en zout.
  • Serveer een portie chili con carne met warme rijst en een lepel frisse zure room.
  • Scheur of versnipper wat verse koriander en verdeel het kruid over het gerechtje.
Ik had nog een overschotje en dit heb ik ingevroren om de week nadien op te eten met tortilla's.  Doe de chili, een lepel zure room en een beetje koriander op de tortilla.  Oprollen en bijten maar!

dinsdag 22 juli 2014

Chi-Chi's: Tex Mex Restaurant

Na onze reis naar Mexico enkele jaren geleden zijn we werkelijk verslaafd aan Mexicaans eten.  Enchiladas staan hier geregeld op het menu.  We gaan ook geregeld eten naar het Mexicaanse restaurant Chi-Chi's.  Dit is eerder een restaurantketen met verschillende restaurants over gans België.  Je moet je zeker geen toprestaurant voorstellen.  Het is een gewoon restaurant met Mexicaanse aankleding, reclame voor Corona, rommelig en in het weekend zijn er live optredens.  Het heeft wel zijn charme vind ik.  Omdat de Mexicaanse restaurants in België niet gezaaid liggen, komen we graag naar Chi-Chi's om eens lekker Mexicaanse te eten.  Op de kaart vind je Nachos, Quesadillas, Taco's, Wraps, Fajitas, Burittos, hamburgers en Mesicaanse desserts.
Photo by Chi-Chi's
Photo by Chi-Chi's
Photo by CHi-Chi's
Als hapje vooraf/voorgerecht kozen we voor Nachos  Dit zijn maïs tortillas bedekt met gesmolten kaas, Pico de Gallo, guacamole en zure room.  Wij hadden de versie gekozen met rundergehakt.  Een mooie starter.
Het populairste gerecht van de kaart is fajitas.  Je kan het krijgen met rund, varken, kip, vis, scampi, ...  Wij nemen altijd rund.  Dan krijg je een sissende pan met rund, tortillas, guacamole, zure room, kaas, sla en tomaat.  Je legt een tortilla op je bord.  Je belegt deze met de ingrediënten, rolt de tortilla op en proef de heerlijke combinatie van het vlees, de guacamole en zure room.

Omdat we geen weet hebben van andere Mexicaanse restaurants, gaan we steeds naar Chi-Chi's.  Het is misschien wel een keten, maar we zijn er steeds tevreden over het eten.  Dit in combinatie met een serenade aan je tafel geeft je even het gevoel van terug in Mexico te zijn :)
Website CHi-Chi's
Menukaart Chi-Chi's

maandag 14 juli 2014

Ellis Gourmet Burger

Hamburgers vind je overal.  Vroeger kon je deze alleen maar vinden bij de Mc Donalds, Quick of bij de frituur.  De laatste jaren schieten er overal restaurants uit de grond die de hamburger naar een hoger niveau brengen.  Een van de ketens waar ik al enkele malen ben gaan eten is Ellis Gourmet Burger.  In 2011 openden 6 foodies hun eerste hamburger restaurant en vandaag hebben ze al 7 vestigingen in België en zijn ze van plan om binnenkort 2 vestigingen in Nederland te openen.  In hun restaurant kan je op de muren de geschiedenis van de hamburger volgen en Ellis verwijst trouwens naar Ellis Island in New York, waar de hamburger Amerika binnenkwam.





De laatste locatie die we hebben aangedaan was de vestiging aan de Keyserlei in Antwerpen.


Enkele maanden geleden stond Ellis truck op Antwerpen Proeft en daar had ik nog maar eens mijn favoriete hamburger gegeten: The Bollywood Delight.  Dit is een hamburger met gemarineerde kip, yoghurt-muntsaus, mango en chutney.  Een beet in deze hamburger en je proeft gans India in je mond.  Een ongelooflijke bom van smaken.

Photo by EGB
Daarom koos ik deze keer voor de Guaco-Waco Lamb en de Red Star Line Burger.  Mijn wederhelft had de Trio Mini Burgers gekozen.  Dit zijn 3 kleine hamburgertjes: een Classic, een Funky Chicken en een Guaco-Waco Lamb hamburger.
Photo by EGB
De Guaco-Waco Lamb is een hamburger met een lekker stukje lam, guacomole, sla, verse koriander, rode ui en zoete chilisaus.  Terug heel veel lekkere smaken bij elkaar.  Als je erin bijt proef je eerst het zoete en dan 'BAM' het pikante :)  Heerlijk!
Mijn tweede hamburger is enkel te verkrijgen in de vestigingen in Antwerpen: de Red Star Line Burger.  Deze hamburger is genoemd naar de boot die de mensen vroeger van Europa naar Amerika bracht.  De hamburger bestaat uit gehakt met kleine stukjes Filet d'Anvers erin verwerkt, een siroop van ingekookt De Koninck-bier, een dressing van gebakken ui, champignons, tomaat en dragonmayonaise.
Photo by EGB
Bij Ellis Gourmet Burger werken ze geregeld samen met sterrenchefs zoals bijvoorbeeld Wouter Keersmaekers.  Slager Hendrik Dierendonck heeft er zijn eigen hamburger: de Meatlover.  Deze bestaat uit 100% "West Vlaams Rood Rund" rundergehakt.  Een puur genot.  Er is nu zelf een pop-up restaurant in het atelier van Dierendonck (Nieuwpoort) waar je zijn Meatlover kan proeven (10/07/14 - 25/08/14).
Bij Ellis word er regelmatig ook een Guerilla georganiseerd.  Dan staan er 2 sterrenchefs centraal die elk een hamburger klaarmaken en strijden om de beste hamburger.
1st edtion (25/04/13) - Nick Bril (Oud Sluis/The Jane) vs Viki Geunes ('t Zilte)
2nd edition (14/10/13) - Frederik Boussy (Cuines 33) vs Wouter Keersmaekers (De Schone van Boskoop)
3rd ediition (19/05/14) - Koen Verjans (Innesto) vs Bart De Poorter (De Pastorale)

Bij Ellis krijg je dus geen ordinary burger, maar een hamburger die naar een hoger niveau is gebracht.  Echt iets voor foodies, mensen die iets meer zoeken dan een gewone hamburger.  Met zijn 7 vestigingen in Vlaanderen is er nu dus steeds een Ellis in je buurt.  Spring dus gerust eens binnen, proef en ervaar hoe anders een hamburger kan zijn.

Ellis Gourmet Burger

Vestigingen:
Antwerpen - De keyserlei 21
Antwerpen - Sint-Aldegondiskaai 52-54
Brugge - Simon Stevinplein 14
Brussel - Sint-Katelijneplein 4
Knokke-Heist - Zeedijk 556 (Albertstrand)
Gent - Korenmarkt 12
Maasmechelen Village - Zetellaan 100

Binnenkort ook in Amsterdam en Rotterdam.

Website 'Ellis Gourmet Burger'

zondag 13 juli 2014

The London Gin Club @ The Star

Het kan niet altijd eten zijn, dus besloten we als gin-liefhebbers een bezoekje te brengen aan The London Gin Club.  Deze club is gehuisvest in café The Star at Night (Soho).  U hebt er keuze uit meer dan 130 gins.  Het is een kleine bar dus is het best dat je op voorhand een tafeltje reserveert.

Een keuze maken uit de kaart met 130 gins is moeilijk, maar gelukkig hebben ze ook menu's.  Twee tasting menu's en één blind tasting menu.  We kozen elk een menu, dus hadden we 8 gins om te proeven.  Elk kreeg 4 kleine flesjes gin, 1 tonic en 2 glazen met ijs.
Het proeven ging als volgt:
* De gin in het glas met ijs gieten, even met het glas walsen en proeven.
* De tonic erbij gieten, terug walsen en proeven.
* Als laatste doe je er de botanicals erbij, walsen en proeven.
Als je de eerste 2 gins hebt geproefd, krijg je 2 nieuwe glazen met ijs.

Tasting menu 1 (23£)

Tasting menu 2 (26£)

Allemaal onbekende, maar mooie gins.  Voor gin liefhebbers is dit echt iets leuks om te doen.  Eerst lunchen bij Dinner by Heston Blumenthal en dan de dag eindigen met een gin tasting ... Ik heb al slechtere dagen gehad :)  Cheers!
The London Gin Club @ The Star at Night
22 Great Chapel Street, Soho
London, W1F 8FR

Andina: Peruvian Kitchen

Dankzij de treinstaking in België waren we verplicht om nog een dagje langer in Londen te blijven en een mens moet toch eten dus stond er nog een 3de restaurant op het programma: Andina.  Dit restaurant is van chef Martin Morales, die ook nog het restaurant Ceviche in Londen runt.  Andina serveert de Peruviaanse keuken.  Dit is een keuken die nog niet zo bekend is bij ons.  Ook ik wist niet aan wat ik mij kon verwachten.  Wout Bru heeft enkele maanden geleden een Pop-Up restaurant gehad en in zijn keuken zou je Peruviaanse invloeden moeten gevonden hebben.  Naar wat ik gehoord heb, waren deze toch ver te zoeken en waren zijn gerechten toch vrij zwaar.  Terwijl de Peruviaanse keuken toch licht is.  Moeilijk dus om een beeld te krijgen van deze keuken.  De beste manier om deze te leren kennen is proeven!
Photo by Andina

Het restaurant heeft een ruimte op het gelijkvloers waar je een zicht hebt op de keuken en een verdieping lager heeft het ook nog een gedeelte met een bar.  Het gedeelte op het gelijkvloers was volzet en het was daardoor erg rumoerig.  We kregen dus een tafeltje in het andere gedeelte.  Ik was blij want hier was het veel rustiger en ik vond het ook veel mooier ingericht.  Zoals boven was het meubilair in het hout maar hier werkte men ook met oranje-tinten waardoor het mij rustiger en gezelliger leek.
Het systeem van eten is zoals tapas, kleine porties om te delen.  Maar wat moesten we nu nemen?  Omdat we zo weinig van de kaart kenden was het kiezen in het wilde weg.  Gelukkig heeft de ober ons wel een beetje geholpen.  Als eerste hapje hadden we Quinoa Croquetas with rocoto chilli sauce (3,5£).  Rocotto is een soort chilipeper uit Peru.  Mooie kroketjes met een goede volle smaak en een vurig sausje.  Als 2de hapje hadden we gekozen voor iets typisch van Peru: een ceviche.  Dit is rauwe vis die gemarineerd is in citrussap.  We hadden ge kozen voor de Tiger's Milk Trio: marinade shots with seabass, prawn, scallop and crunchy corn (6£).  Zuur en pikant tegelijk!  Lekker, maar toch voor echte durvers :)
Quinoa Croquettas - Tiger's Milk Trio
Voor het 3de gerechtje hadden we gekozen voor de Solterito Salad: broad beans, tomatoes, olives, feta cheese and potatoes (4£).  Misschien wel het minste gerechtje van al.  Ik ben zo al geen salade liefhebber en dit was dan ook nog een beetje flets van smaak.  Zeker als je eerst zo twee pikante hapjes had gegeten.
Solterito Salad: broad beans, tomatoes, olives, feta cheese and potatoes
Als 4de gerechtje hadden we de Lamb in panca chilli, with corn and Uchucuta herb sauce (9£).  Een kruid uit Peru.  De saus lijkt op pesto maar het heeft een gans andere smaak.  Dit in combinatie met het lam gaf een lekker gerechtje.
Lamb in panca chilli, with corn and Uchucuta herb sauce
Houdt de beste gerechten voor het laatst!  Als voorlaatste hadden we Chicken with aji de gallina sauce (8£).  Aji de Gallina is een traditioneel Peruviaans gerecht en betekent chili peper kip.  Het is een kip schotel in een pittige saus met kaas, knoflook, noten en chili pepers.  Dit gerechtje had zoveel smaak en was zo lekker dat we het gewoon een 2de maal besteld hebben :)  Voor wie dit gerechtje zelf eens wilt maken, je kan een recept vinden op The Guardian  Ik ga het in elk geval eens uitproberen!
Chicken with aji de gallina sauce
Ook ons laatste gerechtje hebben we tweemaal besteld omdat het zo lekker was.  Helaas kan ik niet meer zojuist zeggen wat het allemaal was.  Misschien kunnen mijn tafelgenoten mij helpen.  Het was kip met een sausje dat me aan curry doet denken.  Het had terug zoveel smaak.  Overheerlijk!  Ober, graag een 2de portie :)
De Peruviaanse keuken?  Het is een mooie, leuke en heerlijke keuken.  Een keuken waar je echt nog niets van kent.  Een ware ontdekkingstocht!  Een tocht die je heerlijke producten en smaken leert ontdekken.  Kleine gerechtjes die je kan delen en met je handen kan eten.  Een keuken die me laat verlangen naar meer!  Mensen die hier in België leuke adresjes weten, laat het mij gerust weten!
Andina
1 Redchurch Street, Shoreditch
London, E2 7DJ